Κέρδισε, για άλλη μία φορά, η τρόικα. Έκθετος ξανά ο Τσίπρας!

Κέρδισε, για άλλη μία φορά, η τρόικα
Η πολυπόθητη συμφωνία με τους πιστωτές επετεύχθη, μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν να γίνουν εν τέλει δεκτές από την ελληνική κυβέρνηση όλες οι θέσεις της Τρόικας.
Παρά την «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης για προστασία του 80% - 90% των δανειοληπτών, η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αφορά μόλις το 25% των δανειοληπτών -και επιπλέον σε έναν στους τρεις οφειλέτες (35%) με βάση αντικειμενικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια- ενώ θα ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με τη συνεργασία των δανειοληπτών με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Το πλαίσιο που συμφωνήθηκε, προσφέρει προστασία για μεικτά εισοδήματα από 8.180 για τον άγαμο, 13.917 για το ζευγάρι και 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και για αντικειμενική αξία ακινήτου έως 170.000 ευρώ.
Πρόκειται για το 25% των δανειοληπτών με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια (περίπου 100.000 δάνεια).
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν «κουμπαρά» 100 εκατ. ευρώ για φτωχούς και άνεργους
δανειολήπτες, οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώνουν ούτε την ελάχιστη δόση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τη δόση θα καταβάλλει το κράτος.
Στη δεύτερη κατηγορία, η οποία αφορά σε ένα επιπλέον 35% των δανειοληπτών, προβλέπεται μια αξιολόγηση της θέσης του δανειολήπτη (τεστ αποτίμησης περιουσίας) που θα ενέχει τον κίνδυνο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και εάν ο δανειολήπτης κριθεί μη συνεργάσιμος μετά την υπαγωγή του στον νόμο. Αφορά σε εισοδήματα 13.906 ευρώ για τον άγαμο, 23.659 ευρώ για το ζευγάρι και 35.086 ευρώ για την τετραμελή οικογένεια, και αντικειμενική αξία ακινήτου έως 230.000 ευρώ. Ο δανειολήπτης θα έχει σταθερή δόση για τρία χρόνια.
Τέλος, θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (ο αριθμός τους είναι μεγάλος, σύμφωνα με τους θεσμούς) και είναι πιθανόν να ζητήσει η σχετική τράπεζα ανανέωση όλων των φακέλων των δανείων για να αποτιμήσει κατά περίπτωση την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη.
«Καυτή πατάτα» η πώληση δανείων σε funds
Το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και της πώλησης δανείων σε ξένα funds, παραπέμπεται σε άλλο νομοσχέδιο εντός του Δεκεμβρίου.
Από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν, για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ότι πρέπει να διαχωριστούν ανάλογα τόσο με το ύψος τους, όσο και με το ποιον κλάδο της οικονομίας αφορούν.
Ανοιχτό ωστόσο παραμένει -δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση- το ενδεχόμενο να πωληθούν σε funds και στεγαστικά δάνεια…
100 δόσεις
Στη ρύθμιση των 100 δόσεων, πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι «κόκκινες» κάρτες σε χιλιάδες οφειλέτες, που θα αποβάλλονται με συνοπτικές διαδικασίες, αφού η διάταξη που θα πάρει το δρόμο προς τη Βουλή θα προβλέπει ότι όποιος δεν εκπληρώνει άμεσα τις υποχρεώσεις τους θα έχει προθεσμία 20 ημερών να το πράξει, σε πρώτη φάση έως τον Ιούνιο του 2016, καθώς από το 2017 όποιος δεν πληρώνει θα «χαιρετάει» τη ρύθμιση σε 10 ημέρες.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons