Διεθνής βράβευση για την «Ελληνική Συμμαχία για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού»

canc-656x410.jpg

Η πρόταση για την «Ελληνική Συμμαχία για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού» από την ομάδα «W4O Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία» σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.), απέσπασε διεθνές βραβείο από την Ένωση για το Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας SPARC MBC Challenge.

Το πρόγραμμα SPARC MBC Challenge (Seeding Progress and Resources for the Cancer Community: Metastatic Breast Cancer Challenge), που ξεκίνησε τη φετινή  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου,  υλοποιείται από την UICC και την Pfizer Inc. Συγκέντρωσε από την αρχή ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο χρηματοδοτούνται πρωτοποριακές προτάσεις, που στοχεύουν να αναδείξουν και να δώσουν λύσεις και υποστήριξη στις ιδιαίτερες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού (MKM) σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιδίωξη του SPARC MBC Challenge είναι να ενισχύσει ομάδες υποστήριξης ασθενών, νοσοκομειακά δίκτυα, κοινωνικές οργανώσεις και φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο, που δρομολογούν έργα με στόχο να αναδείξουν το κενό στην ενημέρωση, την υποστήριξη και τη χάραξη πολιτικής για την τόσο ευαίσθητη αυτή ομάδα των ασθενών με ΜΚΜ, που διαφέρει σημαντικά από εκείνη των ασθενών με πρώιμο καρκίνο. Απώτερος στόχος της ενίσχυσης αυτών των δράσεων είναι η μείωση του αριθμού των γυναικών που διαγιγνώσκονται με μεταστατικό καρκίνο μαστού. Η πρόταση της σύμπραξης των W4O Hellas με το Κ.Ε.Φ.Ι., ήταν μια από τις 20 προτάσεις από 18 χώρες, που επιλέχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, προκειμένου να λάβουν οικονομική ενίσχυση για την υλοποίησή της.

Λεπτομέρειες της πρότασης αυτής παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με ομιλήτριες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των W4O Hellas και μέλη του Δ.Σ του Κ.Ε.Φ.Ι.

H κα. Αθηνά Χριστοπούλου, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ, Ογκολογική Μονάδα Γενικού Νοσοκομείου Πατρών,  ανέφερε ότι «Η “Ελληνική Συμμαχία για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού”  αφορά τη δημιουργία ενός δυναμικού Φόρουμ για τις Γυναίκες με MKM στην Ελλάδα, που θα εμπεριέχει μια “φυσική” δομή με τη μορφή συντονιστικού πυλώνα και ένα καινοτόμο διαδικτυακό εργαλείο για την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την υποστήριξη και την ενίσχυση αυτών των ασθενών.»

H κα. Ζένια Σαριδάκη, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος Ασκληπιός στο Ηράκλειο Κρήτης, δήλωσε ότι «Βασικοί στόχοι της πρωτοβουλίας μας είναι η δημιουργία, η προώθηση και η διατήρηση της διαδικτυακής αυτής πλατφόρμας με σκοπό την ενίσχυση όχι μόνο των γυναικών με ΜΚΜ αλλά και των οικογενειών τους, των φίλων και των ανθρώπων που τις φροντίζουν, δίνοντας βαρύτητα στη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα της διάγνωσης αυτής.»

Η κα. Αμάντα Ψυρρή, Επίκουρη Καθηγήτρια Ογκολογίας ΕΚΠΑ, τόνισε ότι «Απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής θα είναι η καταγραφή της ποιότητας ζωής των γυναικών με ΜΚΜ και η χαρτογράφηση της κατάστασης, των προβλημάτων και των ελλείψεων που οι γυναίκες με ΜΚΜ βιώνουν καθημερινά σε ολόκληρη την Ελλάδα.»

Η κα. Ελένη Λινάρδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Α” Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Metropolitan, δήλωσε ότι «Χάρη σε αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι οργανώσεις ασθενών και οι ομάδες υποστήριξης ασθενών συμπράττουν με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που απαρτίζεται από γυναίκες που ασχολούνται με την ογκολογία, με στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών με ΜΚΜ στην Ελλάδα μέσω της ενημέρωσης και της παροχής γνώσεων. Η Συμμαχία αυτή έχει τεράστια σημασία, ιδίως αυτή την περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αμείλικτες επιπτώσεις της σημαντικότερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία της και οι καρκινοπαθείς έχουν ανάγκη από διαρκή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα.»

Η κα. Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. ανέφερε ότι «Η ανάπτυξη και η πλήρης λειτουργία της Ελληνικής Συμμαχίας για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού αναμένουμε ότι θα επηρεάσει σχεδόν 6.000 γυναίκες στην Ελλάδα, που έχουν διαγνωστεί με ΜΚΜ, μαζί με τις ευρύτερες οικογένειές τους. Θα πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη προώθησης και ολοκλήρωσης του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, που θα επιτρέπει τη σωστή αξιολόγηση συνολικά των δράσεων στον τομέα του ΜΚΜ στη χώρα μας.»

Ο κ. Ιωάννης Βαρθαλίτης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας ότι «Η ΕΟΠΕ θεωρεί εξαιρετική τιμή για τη χώρα μας την παγκόσμια διάκριση και βράβευση αυτής της πρωτοβουλίας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μας για την ιδιαίτερη τιμή των γυναικών συναδέλφων μας ογκολόγων, που αποτελούν όλες μέλη της ΕΟΠΕ, δηλώνουμε την ένθερμη-έμπρακτη υποστήριξη στο έργο τους και τις ευχές μας για επιτυχία.»


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons