ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΑΜΕΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΑΜΕΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Η βιωσιμότητα του Ταμείου των Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), ο συντονισμός δράσεων για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΕΤΑΑ και η διερεύνηση των δυνατοτήτων αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιώναπασχόλησαν τους εκπροσώπους των Υγειονομικών Φορέων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Κατσίκηςοι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.κ. Απόστολος Βαλτάς Αντιπρόεδρος και Σεραφείμ Ζήκας μέλος ΔΣ, καθώς και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κα Αθηνά Τραχήλη και η εκπρόσωπος κα Μάγδα Βουδούρη. Επίσης συμμετείχε στη συνάντηση και ο  Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) κ. Στάθης Τσούκαλος ο οποίος παρείχε εκτενή
ενημέρωση στους Φορείς για την κατάσταση του Ταμείου. 

Κοινή πεποίθηση των εκπροσώπων των Φορέων είναι η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ταμείου μέσα από την επαναφορά της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης των 360 ευρώ που καταργήθηκε, τη συμμετοχή του Κράτους στη τριμερή χρηματοδότηση, καθώς και την εξόφληση των εργοδοτικών εισφορών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. 
Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων, η βελτίωση των υπηρεσιών του Ταμείου μπορεί να επιτευχθεί με την επάνοδο αποσπασμένων υπαλλήλωνσε άλλους φορείς, όπως τα κομματικά και υπουργικά γραφεία, αλλά και με στοχευμένες προσλήψεις, ανάληψη δράσεων και ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος. 
Αναφερόμενοι στους συνταξιούχους που ήταν έμμισθοι στο Δημόσιο και παίρνουν προσωρινή σύνταξη (από το Δημόσιο)συμφώνησαν ότι πρέπει να επιτραπεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης και από το ΤΣΑΥ, που σήμερα απαγορεύεται, καθώς η απονομή σύνταξης του ΤΣΑΥ μπορεί να καθυστερήσει έως και τρία χρόνιαΕπίσης, η απονομή προσωρινής σύνταξης θα αποσυμφορήσει τον όγκο των αιτήσεων προς συνταξιοδότηση και θα επιτρέψει τη γρηγορότερη απονομή σύνταξης και στους μονοσυνταξιούχους.
Οι Υγειονομικοί Φορείς ζητούν από το Κράτος την απόδοση των αποθεματικών, που στέρησε από το Ταμείο (π.χ. PSI, δομημένα ομόλογα, κ.λπ.), καθώς και τη συμμετοχή του στη τριμερή χρηματοδότηση. Με τον τρόπο αυτό, τονίστηκε, να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του Ταμείου και θα ενισχυθεί η λειτουργία του. 
Κύρια διεκδίκηση των Υγειονομικών αποτελεί η ανεξαρτησία του ΕΤΑΑ. Επίσης, εκφράζουν την κάθετη αντίθεση τους στη συγχώνευση και ενοποίησή του με άλλα Ταμεία.
Η σχεδιαζόμενη ενοποίησή του, θα έχει ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους. Θα χαθούν και τα υπόλοιπα αποθεματικά του Ταμείου που έχουν απομείνει, χρήματα των ασφαλισμένων από τις εισφορές τους, ενώ η σύνταξη θα πάψει να είναι ανταποδοτική και αξιοπρεπής.
Οι απόψεις που κατατέθηκαν θα συζητηθούν στα Διοικητικά Συμβούλια των Υγειονομικών Φορέων, προκειμένου να συντονιστούν δράσεις και παρεμβάσεις στις παραπάνω κατευθύνσεις.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons