Ο «κύριος με την τσάντα» ξαναχτυπά στο Υπουργείο Υγείας

Νέες καταγγελίες για «ρεβανσισμό» και μεταθέσεις σε υπηρεσίες «ανεπιθυμήτων»
Την κάλυψη ανωτάτων στελεχών του υπουργείου Υγείας οι οποίοι χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του νέου υπουργού φαίνεται να έχει αναλάβει «ο κύριος με την τσάντα», καταγγελίες για τη δράση του οποίου δημοσίευσε «Το Βήμα της Κυριακής» στις 8 Νοεμβρίου. Μολονότι οι καταγγελίες έχουν φθάσει στα χέρια του υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού από τις 14 Οκτωβρίου 2015 και μάλιστα από τον πρώην γενικό γραμματέα Υγείας κ.Σπύρο Κοκκινάκη, εν τούτοις στο υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη ανοίξει ούτε... ρουθούνι. Η απάντηση που διδόταν όλη την εβδομάδα από το γραφείο του υπουργού ήταν:«Οταν έρχονται τέτοιες καταγγελίες, διερευνώνται...». Γενικώς και αορίστως.

Το δημοσίευμα ωστόσο έγινε μοχλός για να έρθουν στην επιφάνεια και άλλες καταγγελίες συναδέλφων του, αυτή τη φορά για κινήσεις του εντός του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους, έχοντας πάντα τις «πλάτες» συγκεκριμένου προσώπου. «Οποιος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους απομακρύνεται» καταγγέλλουν υπάλληλοι του υπουργείου, φανερά ενοχλημένοι από την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί. «Κάποιοι που νιώθουν ότι απέκτησαν ξαφνικά εξουσία θέλουν να πάρουν τη "ρεβάνς"» συμπληρώνουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση ενός υπαλλήλου που έχει μπει στο στόχαστρο επειδή προ τριετίας αρνήθηκε να προβεί σε ενέργεια την οποία θεωρούσε παράτυπη. Ο εν λόγω υπάλληλος, ο οποίος παλαιότερα είχε πάρει εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες του, σήμερα παίρνει «δυσμενείς» μετακινήσεις επί τη βάσει προσχηματικών προφορικών καταγγελιών.

Η ταλαιπωρία του ξεκίνησε προ τριετίας, μετά την αναφορά του «κυρίου με την τσάντα» ότι ο υπάλληλος είχε «άσχημη και προσβλητική συμπεριφορά» σε πρώην συνάδελφό τους. Μάλιστα ζήτησε τότε να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία. Στο μεταξύ ο υπάλληλος μετακινήθηκε από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και στο τέλος του ίδιου έτους στη Διεύθυνση Επαγγελματιών Υγείας. Καθώς οι καταγγελίες δεν ευσταθούσαν, απαλλάχθηκε των κατηγοριών σχεδόν έναν χρόνο μετά. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Λίγους μήνες μετά ωστόσο ο υπάλληλος μετακινήθηκε ξανά στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας από τη Διεύθυνση Επαγγελματιών Υγείας, όπου επέστρεψε τον Αύγουστο 2015 με απόφαση του τέως γενικού γραμματέα. Δεν πρόλαβε να καθήσει στη θέση του ούτε τρεις μήνες. Αίφνης ήρθε «φύλλο πορείας» για τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού. Μια υπηρεσία, δυστυχώς, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, παρά τη σοβαρότητα που εκπέμπει η ονομασία της, και η οποία έχει μετατραπεί σε... δεξαμενή ανεπιθύμητων υπαλλήλων. Ηδη έχουν μετατεθεί εκεί 23 υπάλληλοι όταν σε άλλες υπηρεσίες με αυξημένο φόρτο εργασίας έχουν μείνει περί τα πέντε ή επτά άτομα.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons