Ο πιο εύκολος τρόπος υπολογισμών μερίδων είναι στο… χέρι μας

exo-e1448352594321.png

Όταν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος ή να το διατηρήσει σταθερό, προσέχει πολύ την ποιότητα των τροφών που καταναλώνει, να είναι υγιεινές, να μην είναι «φορτωμένες» με πολλά λιπαρά ή σάκχαρα.

Πολλές φορές ωστόσο μας διαφεύγει ένα στοιχείο πολύ σημαντικό: η ποσότητα. Μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο όχι μόνο τι βάζουμε στο πιάτο μας αλλά και πόσο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν ποιο είναι το μέγεθος μιας ‘κανονικής μερίδας’», λέει εκπρόσωπος του Βρετανικού Συνδέσμου Διαιτολόγων στη Daily Mail. «Ακόμα και οι υγιεινές τροφές έχουν θερμίδες, μπορεί κάποιος να κάνει σωστή επιλογή φαγητού αλλά να τρώει περισσότερο από όσο πρέπει».

Έρευνα του 2013 από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς κατέγραψε το πόσο έχουν αλλάξει οι μερίδες την τελευταία 20ετία και τα αποτελέσματα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά: έτοιμα γεύματα όπως τα λαζάνια έχουν αυξηθεί σε ποσότητα έως και κατά 50% ενώ πολλά μπισκότα είναι κατά 17% μεγαλύτερα. Οπότε αν κάποιος τρώει ένα μπισκότο σήμερα, προσθέτει στο σώμα του 3.330 θερμίδες το χρόνο σε σχέση με την ίδια κατανάλωση το 1993!

Την ίδια ώρα «μεγαλώνουν» πιάτα και ποτήρια.

Ένας εύκολος και ακριβής τρόπος να υπολογίζουμε ποια είναι αυτή η περίφημη «κανονική μερίδα» που μας αναλογεί, είναι το χέρι μας.

Δείτε παρακάτω έναν εύκολο «οδηγό»

hand01.jpghand02.jpghand03.jpghand04.jpghand05.jpghand06.jpghand07.jpghand08.jpghand09.jpghand10.jpghand11.jpg

 

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons