Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ιδιοκτήτη ακτινοδιαγνωστικού κέντρου!

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
Virus.com.gr

Δύο νοσοκομεία, ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πολλά λεφτά βγαλμένα από τις «τσέπες» των ίδιων των ασφαλισμένων, συνθέτουν το σκηνικό του «εγκλήματος» για το οποίο κατηγορεί πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΟΕΔΗΝ).
Σύμφωνα με την καταγγελία, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο ακτινοδιαγνωστικών κέντρων που λειτουργούν στην Άρτα, στα οποία απευθύνονται όλοι οι ασθενείς (ασφαλισμένοι και μη) που εξυπηρετούν τα νοσοκομεία Πρέβεζας και Άρτας για τις μαγνητικές τους τομογραφίες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ, τόσο το νοσοκομείο Πρέβεζας όσο και το νοσοκομείο Άρτας δεν διαθέτουν μαγνητικό τομογράφο. Παράλληλα, και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα οι αξονικοί λόγω παλαιότητας υπολειτουργούν και συχνά «κλατάρουν». Χαρακτηριστικό ότι από τις 10/10 ο αξονικός στην Πρέβεζα έχει βγει εκτός λειτουργίας… Πρόσθετα προβλήματα δε, δημιουργεί η υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
Στο μεταξύ, οι διαμαρτυρίες εργαζόμενων και κατοίκων για την αντικατάσταση
των πεπαλαιωμένων αξονικών και για προμήθεια μαγνητικού τομογράφου τουλάχιστον σε ένα από τα δύο νοσοκομεία, αγνοούνται συστηματικά από τους κυβερνώντες. Είναι ενδεικτικό ότι αίτημα που υποβλήθηκε στην αρχή του 2014 από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας προς την Περιφέρεια Ηπείρου για προμήθεια αξονικού τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ, είχε απορριφθεί! Σύμφωνα δε με την καταγγελία, το εν λόγω Κυβερνητικό Στέλεχος ούτε τότε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια μα ούτε σήμερα από τη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει πράξει οτιδήποτε για να εγκριθεί ο αξονικός τομογράφος για το νοσηλευτικό ίδρυμα και για να έρθει μαγνητικός.

«Αλήθεια τα δύο εν λόγω Νοσοκομεία δεν θα έπρεπε να διαθέτουν σύγχρονο Αξονικό και έστω ένα εκ των δύο Νοσοκομείων Μαγνητικό Τομογράφο, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, να σταματήσει η προκλητή ζήτηση και να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν αδρά τις εξετάσεις από την τσέπη τους στον ιδιωτικό τομέα;»ρωτάει με νόημα η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι η επιχειρηματική δράση είναι ασύμβατη με την κυβερνητική θέση που κατέχει το συγκεκριμένο πρόσωπο και αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για συνέχεια της διαφθοράς και της σπατάλης στην Υγεία, με την ανοχή της κυβέρνησης.

Προφανώς η ιδιοκτησία αυτή καθαυτή του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου δεν έχει κάτι το μεμπτό. Οι υπόλοιπες αναφορές της ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο, σίγουρα έχουν “οσμή” σκανδάλου. Θα αναμείνουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της Αριστοτέλους για το θέμα, το οποίο είναι σημαντικό τόσο από την άποψη της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος όσο και από την άποψη της πολιτικής του ουσίας, δεδομένης της θέσης της κυβέρνησης για συνλειτουργία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία, αλλά με σαφή εύνοια στον πρώτο.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons