Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ζητά ο ΣΦΕΕ

hospital1-656x410.jpg

Αίτημα συνάντησης με θέμα την υπό ψήφιση θεσμική επιβολή μηχανισμού αυτόματων επιστροφών στα νοσοκομεία κατέθεσε με επιστολή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και έκπληξή μας για την υπό ψήφιση θεσμική επιβολή μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (clawback) στα νοσοκομεία από το 2016 έως το 2018.

Με έκπληξή μας βλέπουμε μια στρεβλή πρακτική, αυτή του clawback, αντί να γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί, να μεταφέρεται και σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Η χαλάρωση γύρω από τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ με την εφαρμογή του μηχανισμού clawback αντί να καταργηθεί με ουσιαστικούς μηχανισμούς ελέγχου του όγκου και διαρθρωτικές αλλαγές, μεταφέρεται τώρα και στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Αντί δηλαδή να ζητάτε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να διαχειριστούν με ισορροπία και σύνεση τους προϋπολογισμούς τους και αντί να θεσπίσετε κλινικές οδηγίες που διέπουν τη νοσοκομειακή λειτουργία για εξοικονόμηση πόρων, παρέχεται η χαλάρωση που εξασφαλίζει το μέτρο του clawback όσον αφορά την κατανάλωση φαρμάκων ενδονοσοκομειακά, αφού δεν έχει κανένα κόστος για αυτούς.

Δε νοούνται τόσο μεγάλες αλλαγές για το σύστημα υγείας να γίνονται αιφνιδιαστικά και ερήμην και χωρίς καμία υποτυπώδη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, πόσο δε μάλλον όταν αυτοί καλούνται να επωμιστούν με την οικονομική επιβάρυνση της «άλλοτε» κρατικής πρόνοιας και σε αυτό το κομμάτι της περίθαλψης. Γίνεται κατανοητό πως μια τέτοια πρακτική αποτελεί αντικίνητρο για οποιαδήποτε πρωτοβουλία ανάπτυξης και οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Ως ύστατη προσπάθεια, ζητάμε την άμεση αναβολή της θέσπισης του μέτρου και τον καθορισμό επίσημης συνάντησης μαζί σας άμεσα και πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ώστε να σας εκθέσουμε το μέγεθος των προβλημάτων και να συνδιαμορφώσουμε το σχετικό νομοσχέδιο και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους.

Με εκτίμηση,

Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος ΣΦΕΕ

Κωνσταντίνος Παναγούλιας Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ

Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons