Γιατί οι άνθρωποι που μιλούν με τον εαυτό τους είναι ιδιοφυΐες!

w5ewpv9l.jpg

Μιλάτε συχνά στον εαυτό σας; Στην πρώτη φάση, δεν μας ενδιαφέρει τι ακριβώς είναι αυτό που λέτε, αλλά το γεγονός ότι του… απευθύνετε το λόγο-όταν περπατάτε στο δρόμο, στο γραφείο, στο σπίτι, στο μπάνιο… Οι σκέψεις που κάνετε και κάνουμε φωναχτά, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας, να μας, προκαλεί ανησυχία: τουναντίον μάλιστα γιατί είστε, είμαστε, απλά ιδιοφυΐες!

Μελέτη που εκπόνησαν οι ψυχολόγοι Daniel Swigley και Gary Lupyan, αναφέρει ότι το να μιλάμε στον εαυτό μας, είναι στην πραγματικότητα επωφελής. Σύμφωνα με το brightside.me, οι πιο έξυπνοι άνθρωποι μιλούν στους εαυτούς τους, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ο οποίος επαναλάμβανε προτάσεις στον εαυτό του.

Σε ένα πείραμα, οι Swigley και Lupya έδωσαν σε 20 άτομα το όνομα ενός αντικειμένου (όπως ένα μήλο, ή ένα καρβέλι ψωμί), και τους ζήτησαν να το βρουν σε ένα σούπερ μάρκετ. Κατά την πρώτη εξόρμηση, τους ζήτησαν να πράξουν την αναζήτηση, σε απόλυτη σιωπή, στη δεύτερη τους ζήτησαν να επαναλαμβάνουν τα ονόματα των αντικειμένων φωναχτά καθώς τα αναζητούσαν στο κατάστημα.

Οι συμμετέχοντες βρήκαν τα αντικείμενα ευκολότερα όταν τα επαναλάμβαναν στον εαυτό τους, γεγονός που, όπως λένε οι ειδικοί, ενισχύει τη μνήμη. Σύμφωνα με τον Lupyan, το να μιλάει κάποιος στον εαυτό του, δεν είναι πάντα κάτι που βοηθάει-αν δεν ξέρεις πώς μοιάζει το αντικείμενο και λες το όνομά του ίσως σε δυσκολέψει. Αν, από την άλλη, ξέρεις ότι η μπανάνα είναι κίτρινη, για παράδειγμα, και ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχήμα, λέγοντας τη λέξη «μπανάνα» ενεργοποιείς τις οπτικές ιδιότητες που σε βοηθούν στην αναζήτησή του.

Επιπροσθέτως, λένε οι ειδικοί, η… συνομιλία με τον εαυτό μας, μας βοηθά να οργανώνουμε τις σκέψεις και μας βοηθά να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Όπως λέει η ψυχολόγος Linda Sapadin, το να μιλάμε στον εαυτό μας, μας βοηθά να παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις: «Βοηθά κάποιον να καθαρίσει τις σκέψεις του και να ισχυροποιήσει τις αποφάσεις».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons