Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν»

%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο ίδρυμα και έχουν ήδη αποφασίσει πεντάωρη στάση εργασίας για τις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους έχει «υποδιπλασιαστεί (61.877.567 από 108.977.013 το 2012), ενώ οι ασθενείς έχουν υπερδιπλασιαστεί, σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα και νοσηλεία». Σύμφωνα με τους ίδιους η «ναυαρχίδα» της Δυτικής Αττικής λειτουργεί με την «εξόντωση του προσωπικού» (στέρηση αδειών, ρεπό, συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα), οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 350, 11 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά, η Μονάδα Νεογνών λειτουργεί με δύο μόνο νεογνολόγους και 8 νοσηλεύτριες, οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές.

«Μόνιμες κλίνες», έχουν γίνει τα ράντζα στο νοσοκομείο, αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι εκτός από τις Παθολογικές Κλινικές σιγά-σιγά γίνονται «μόνιμο καθεστώς και στις Χειρουργικές Κλινικές», με συνέπεια την «έξαρση των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια».

Αναφέρουν επίσης ότι είναι «μεγάλες οι λίστες αναμονής για χειρουργεία (από τρεις μήνες έως ένα χρόνο)», οι ασθενείς που εισάγονται για τακτικό χειρουργείο παραμένουν νοσηλευόμενοι μέχρι το χειρουργείο, «έως και 10 ημέρες», ενώ όπως υπογραμμίζουν στο «κόκκινο» βρίσκεται και η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons