Η ορθοστασία μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας

standing-735x434.jpg

Ενώ η καθιστική συμπεριφορά, έχει συνδεθεί από πολλές μελέτες με αρνητικές συνέπειες για την υγεία, τα ερευνητικά δεδομένα για την επίδραση του χρόνου που δαπανάται σε όρθια θέση είναι περιορισμένα.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη, φαίνεται ότι η ορθοστασία για το ένα τέταρτο – τουλάχιστον – της ημέρας, σχετίζεται με χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Mayo Clinic Proceedings, ερευνητές από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, χρησιμοποίησαν δεδομένα από 7.000 ενήλικες, προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του συνολικού χρόνου ορθοστασίας και τριών σωματομετρικών δεικτών: του δείκτη μάζας σώματος, του ποσοστού σωματικού λίπους και της περιφέρειας μέσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, φάνηκε ότι οι άνδρες που δαπανούσαν το ένα τέταρτο και το μισό της μέρας σε όρθια θέση, είχαν 32% και 59%, αντίστοιχα, χαμηλότερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκοι, με βάση το ποσοστό σωματικού λίπους. Στις γυναίκες, η ορθοστασία για το ένα τέταρτο της μέρας σχετίστηκε με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης κεντρικού τύπου παχυσαρκίας κατά 35%, ενώ για το μισό της μέρας η μείωση διαμορφώθηκε στο 47%. Επιπλέον, ο συνδυασμός άσκησης και ορθοστασίας φάνηκε να έχει επιπρόσθετο όφελος.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, αν και τα αποτελέσματα της μελέτης παρέχουν ενδείξεις για πιθανή θετική επίδραση της ορθοστασίας στη διαχείριση του σωματικού βάρους, εν τούτοις θα πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά καθώς ο σχεδιασμός της μελέτης δεν επιτρέπει την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων. Άλλωστε, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως η ορθοστασία συνδέεται και με αρνητικές συνέπειες για την υγεία, όπως για παράδειγμα ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης φλεβίτιδας, γεγονός που θα πρέπει να συνυπολογιστεί.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons