Η σαμπάνια προλαμβάνει την άνοια και το Αλτσχάιμερ

KASDMAFN4.jpg

Τρία ποτήρια σαμπάνιας την εβδομάδα φαίνεται ότι κάνουν το θαύμα τους και προλαμβάνουν την εκδήλωση της άνοιας και της νόσου του Alzheimer. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Reading που πραγματοποίησαν την έρευνα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους μελετητές ένα στοιχείο που εντοπίστηκε στα μαύρα σταφύλια και χρησιμοποιείται για την παρασκευή αφρώδη οίνου – το λεγόμενο  πινό νουάρ και πινό μενιέ – φαίνεται πως προλαμβάνει ασθένειες που σχετίζονται με την υγεία του εγκεφάλου.

Ο καθηγητής Jeremy Spencer – ένας από τους ακαδημαϊκούς καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Reading – δήλωσε ότι «Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα».

Και συνέχισε: «Αυτή η έρευνα είναι συναρπαστική, επειδή δείχνει για πρώτη φορά ότι η μέτρια κατανάλωση σαμπάνιας έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία, όπως τη μνήμη».

Η ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα ευελπιστεί να συνεχίσει τις δοκιμές, πραγματοποιώντας πειράματα σε συνταξιούχους. Εμείς αναμένουμε νεότερες εξελίξεις επί του θέματος… με το ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι!


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons