Εννιά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή

happiness.medium.jpg

Μπορεί να μην υπάρχει κάποια μαγική «συνταγή ευτυχίας» αλλά όλοι μπορούμε να κάνουμε κάποια βήματα ώστε να έχουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Είναι στο χέρι μας να καταλάβουμε ποιες στρατηγικές μας κάνουν πιο χαρούμενους και τι αξίζει να δοκιμάσουμε. Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα μεγαλώσουν την ικανοποίηση σας από τη ζωή, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

Παρακολουθήστε λιγότερο τηλεόραση

Οι  δυσαρεστημένοι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά από την τηλεόραση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  περιοδικό Social Indicators Research.

Μην φοβάστε τον χρόνο

Αν φοβάστε τις άσπρες τρίχες και τα γηρατειά, μάθετε ότι οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η ευτυχία αυξάνεται μετά τη μέση ηλικία.

Προγραμματίστε τις διακοπές σας

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σχεδιασμός των διακοπών και όχι τόσο το ίδιο το ταξίδι, αυξάνει την ευτυχία στους ανθρώπους. Προφανώς η  προσδοκία της απομάκρυνσης από την καθημερινότητα μας κάνει να χαμογελάμε περισσότερο.

Κάντε αλλαγές

Ακόμα και αν κάνετε κάτι που σας κάνει ευτυχισμένο, η χαρά μπορεί να φύγει  μακριά όταν γίνει ρουτίνα. Μην φοβάστε λοιπόν τις αλλαγές. Για παράδειγμα, κάντε μια παύση στο τρέχον αγαπημένο σας χόμπι και δοκιμάστε κάτι καινούργιο.

Έχετε δίπλα σας χαρούμενους ανθρώπους

Η ευτυχία είναι προφανώς κολλητική, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό BMJ. Φροντίστε λοιπόν να περιβάλλεστε από χαρούμενους και αισιόδοξους ανθρώπους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς πρέπει να ξεκόψετε από όλους τους στενοχωρημένους φίλους σας, απλά παρακινήστε τους να κάνουν πράγματα που θα βελτιώσουν τη ζωή τους.

Απολαύστε τη φύση

Όταν τα μάτια «βλέπουν» πράσινο το μυαλό αδειάζει και είναι ένα είδος ψυχικού διαλείμματος. Πάρτε τον χρόνο σας και επισκεφτείτε ένα κοντινό πάρκο ή περάστε περισσότερο χρόνο στον κήπο σας.

Κάντε πολιτιστικές δραστηριότητες

Πηγαίνετε στο μουσείο αυτό το Σαββατοκύριακο και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας. Μια μελέτη στο περιοδικό Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας διαπίστωσε ότι οι άνδρες που λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικές δραστηριότητες είναι πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν.

Πάρτε ένα κατοικίδιο

Μετά από πολυάριθμες μελέτες, οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η συμβίωση με ένα κατοικίδιο προσφέρει στον άνθρωπο πολλά σημαντικά οφέλη: σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Η ευθύνη της συμβίωσης με ένα κατοικίδιο δίνει σκοπό στη ζωή των μοναχικών ανθρώπων και προσφέρει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση στα παιδιά.

Κάνετε φιλανθρωπικές πράξεις

Οι άνθρωποι που προσφέρουν  χρήματά  για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή εθελοντισμό τείνουν να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons