Επιζήσασα του Έμπολα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

ebolausa.medium.jpg

Μια γιατρός από τη Νιγηρία, η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα το 2014 και επέζησε, γέννησε σήμερα ένα κοριτσάκι στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Λάγκος όπου εργάζεται.

«Το Ιατρικό Κέντρο Πρώτων Ιατρικών Συμβούλων ανακοινώνει επισήμως ότι η εργαζόμενή του και επιζήσασα του Έμπολα, Δρ. Άντα Ιγκόνοχ, γέννησε ένα κοριτσάκι πριν από μερικές ώρες» ανέφερε το νοσοκομείο.

Το μωρό, που ζυγίζει 4,1 κιλά, γεννήθηκε στο νοσοκομείο Γκρέιτερ Ελ Μόντε της Καλιφόρνιας.

Το πρώτο κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2014. Επρόκειτο για έναν Λιβεριανό αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών που νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Πρώτων Ιατρικών Συμβούλων, μια ιδιωτική κλινική που βρίσκεται στο προάστιο Ομπαλέντε Λάγκος. Ο ασθενής απεβίωσε και λίγο αργότερα, η Δρ. Ιγκόνοχ, που συμμετείχε στην ομάδα των γιατρών που τον είχαν φροντίσει, παρουσίασε και αυτή συμπτώματα της θανατηφόρας ασθένειας.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο του Λάγκος, η Ιγκόνοχ ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση από την αρχή της εγκυμοσύνης της. Το νεογέννητο υποβλήθηκε αμέσως σε εξετάσεις για Έμπολα, οι οποίες βγήκαν αρνητικές.

Στη Νιγηρία καταγράφηκαν συνολικά 19 κρούσματα της ασθένειας και οι 7 από τους ασθενείς πέθαναν. Η επιδημία, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τη νότια Γουινέα, στοίχισε τη ζωή σε περίπου 11.300 ανθρώπους σε σύνολο 28.400 κρουσμάτων, το 99% των οποίων εντοπίστηκαν στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons