Συναγερμός για τρεις βασικές κλινικές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

hospital1-656x410.jpg

Στο «όριο» βρίσκονται, όπως περιέγραψαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, τρείς βασικές κλινικές, η χειρουργική, η ορθοπεδική και η παιδιατρική που κινδυνεύουν άμεσα να «χηρέψουν» από προσωπικό. Αυτό ωστόσο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, αν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο Πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Σαριδάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην έντονη υποστελέχωση και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στη λειτουργία των τμημάτων αλλά και τη σωματική κόπωση των ελάχιστων εργαζόμενων που τηρούν πλέον εξαντλητικά ωράρια προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τμήματα:

«Δεν μπορεί να εφημερεύει η χειρουργική με έναν ειδικευμένο ο οποίος μπορεί να είναι και προχωρημένης ηλικίας, διότι το σύστημα είναι γερασμένο. Δεν μπορεί να εφημερεύει ένας ειδικός με έναν ειδικευόμενο στο ΤΕΠ και να καλύπτει τα χειρουργικά περιστατικά.

Ο ίδιος καλύπτει και την κλινική, και το χειρουργείο αν χρειαστεί και θα αφήσει το ΤΕΠ ακάλυπτο, ο ίδιος θα πάει και διακομιδή. Ο χειρουργός που εφημερεύει αναγκάστηκε τις προηγούμενες ημέρες να μπει στο χειρουργείο μόνος του χωρίς βοήθεια, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι σημαίνει αυτό».

Τον επόμενο μήνα, αν δεν υπάρξουν λύσεις, θα υπάρχουν μέρες που δεν θα έχει κανέναν εφημερεύοντα η χειρουργική και η ορθοπεδική. Αυτό πρακτικά σημαίνει μειωμένη λειτουργία που μπορεί να οδηγήσει και σε αναστολή λειτουργίας. Έχουμε προειδοποιήσει πολύ καιρό τώρα και δεν είδαμε καμία πρωτοβουλία για να δοθούν λύσεις. Διεκδικούμε να παραμείνει στη ζωή το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με όλα του τα τμήματα. Χρειαζόμαστε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα, πρόσθεσε ο κ. Σαριδάκης

Η έντονη υποστελέχωση που συνοδεύεται με επιπλέον απώλειες ειδικευόμενων ιατρών, όπως αναφέρει το flashnews.gr, έχει μετατρέψει το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου σε εφιάλτη, με το μήνα Νοέμβριο να καλύπτεται οριακά και χωρίς εγγυήσεις για τον Δεκέμβριο. «Δώσαμε περιθώρια και προειδοποιήσαμε έγκαιρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Δ.Σ τ ης Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου που απευθύνεται στην διοίκηση, την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως παρόλο που υπήρξαν δεσμεύσεις, καμία ουσιαστική λύση για ενίσχυση με προσωπικό δεν έχει δοθεί.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons