Εγκαθιδρύει και ο Ξανθός το πελατειακό του καθεστώς στα νοσοκομεία...Με "αριστερή" νοοτροπία!


Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Το πελατειακό κράτος στα νοσοκομεία φαίνεται ότι ζει και βασιλεύει και με κυβέρνηση Αριστεράς!
Ανάστατοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός καθώς με εσωτερικό σημείωμα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθούπαγώνουν ξαφνικά όλες οι κρίσεις και οι νέες τοποθετήσεις των προϊσταμένων, παρότι έχει ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία, όπως λένε οι εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων η εντολή για πάγωμα των κρίσεων δόθηκε με διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να τοποθετηθούν τα …δικά μας παιδιά.
Άλλωστε στις 15 Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και προβλέπει ότι για την αξιολόγηση και κρίση ενός εργαζομένου θα πραγματοποιείται και προσωπική συνέντευξη.
Κριτήριο που θα λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν αλλά θεωρείται το κατεξοχήν κλειδί για την τοποθέτηση των «δικών μας παιδιών».
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απέστειλε εσωτερικό σημείωμα για να παγώσει τις κρίσεις στο Νοσοκομείο Ερυθρός
Σταυρός,όπου μάλιστα επικαλείται την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων για τις κρίσεις των προϊσταμένων, γεγονός ανεξάρτητο από τη διαδικασία, όπως τονίζει το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό.
Ο κ.Ξανθός στο ίδιο εσωτερικό σημείωμα που παρουσιάζει το HealthReport.gr τονίζει ότι «παγώνει» όλες τις «μεταβολές προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες από την ημερομηνία λήψεως ψήφου της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης»!
Άγνωστο βέβαια γιατί επικαλείται την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
Ωστόσο με την εντολή του αυτή όσοι προϊστάμενοι του νοσοκομείου άλλαξαν θέση θα πρέπει να επανέλθουν στην παλαιά τους.
Όπως σημειώνει στο HealthReport.gr η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Βούλα Γεωργάκη: «Είναι σαφές πως θέλουν να κάνουν ανάθεση και όχι κρίσεις. Και αυτό ενώ έχουμε λάβει εγγράφως εντολή από την Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκουμε, να προχωρήσουμε κανονικά στις κρίσεις.
Τις κρίσεις τις κάναμε στις 22 Οκτωβρίου και μετά σε μία εβδομάδα έπρεπε να γίνουν οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων. Όμως αμέσως μετά στις 3 Νοεμβρίουήρθε το εσωτερικό σημείωμα που αναφέρει ότι παγώνει οποιαδήποτε διαδικασία, εντολή που έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ από την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τα όσα λέει στο HealthReport.gr η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Βούλα Γεωργάκη, όλο το νοσοκομείο είναι στον αέρα δεδομένου ότι υπάρχουν 40 προϊστάμενοι τμημάτων που θα πρέπει να αλλάξουν και πάλι θέσεις.
Διευκρινίζει επίσης η κ.Γεωργάκη ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο που εμπλέκεται στις κρίσεις του προσωπικού, δε σχετίζεται με τον διοικητή του νοσοκομείου.
Το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός απέστειλε μάλιστα εξώδικο στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Η ενέργεια σας αυτή είναι απολύτως αυθαίρετη , καταχρηστική και χωρίς κανένα νόμιμο έρεισμα καθώς με αυτή σας την πράξη πλήττονται κατάφωρα η αρχή της αξιοκρατίας , της διαφάνειας και της αμεροληψίας , της αντικειμενικότητας αλλά και της χρηστής και εύρυθμης λειτουργίας της Διοίκησης. Έτσι ουσιαστικά βρίσκονται στον «αέρα» οι κρίσεις που πραγματοποιήθηκαν την ανωτέρω ημερομηνία με αποτέλεσμα να διαταράσσεται επικίνδυνα η συνοχή και λειτουργία του Νοσοκομείου».
Δείτε το εξώδικο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός:
Οι εργαζόμενοι του «Ερυθρού Σταυρού» ζητούν με το εξώδικό τους να άρει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός την εντολή του για πάγωμα των μεταβολών του Προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες των Νοσηλευτικών Μονάδων του Ε.Σ.Υδιαφορετικά όπως λένε:
«θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κάθε απαιτούμενη εξώδικη και δικαστική ενέργεια, προς προάσπιση και ικανοποίηση κάθε νομίμου δικαιώματος και συμφέροντός μας».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons