Μεγάλο αγκάθι για τον ΕΟΠΥΥ η είσπραξη των εισφορών από τα Ταμεία

eopyy_a.medium.jpeg

Το μεγάλο «αγκάθι» για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ήταν και παραμένει η είσπραξη των εισφορών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και όπως είπε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος του Οργανισμού σε μια απολογιστική συνάντηση με τους δημοσιογράφους, το κράτος συνεχίζει να μην αποδίδει αυτά που πρέπει στον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα όπως επισήμανε το 2015, δεν έφτασαν στον ΕΟΠΥΥ εισφορές ύψους 951 εκατ. ευρώ, δηλαδή υστέρηση 100 με 150 εκατ. ευρώ τον μήνα. Το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, μετά από πρόταση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου, με τον τελευταίο να ζητάει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των εισφορών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία προκειμένου να αποπληρωθούν οι πάροχοι για τις υπηρεσίες τους.

Ο ΠΙΣ που έχει θέσει το ζήτημα κατ’ επανάληψη στον ΕΟΠΥΥ, ζητά να σταματήσει το “απαράδεκτο φαινόμενο” της παρακράτησης των ασφαλιστικών εισφορών υγείας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Υπουργείο Εργασίας και θεωρεί ότι το θέμα των χρηματοοικονομικών εισροών προς τον ΕΟΠΥΥ, είναι το σημαντικότερο βήμα, προκειμένου να μπορέσει ο Οργανισμός να σταθεί όρθιος και να συνεχίσει να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους.

Επίσης ο κ. Βλασταράκος ζήτησε διευκρινίσεις από τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης με τα νέα ποσοστιαία όρια συνταγογράφησης, γενοσήμων φαρμάκων. Ανέφερε ότι ο ΠΦΣ στηρίζει τα αξιόπιστα γενόσημα, ιδιαίτερα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, τα οποία έχουν αξιολογηθεί από τους γιατρούς, πλην όμως, η νέα Υπουργική Απόφαση, “δημιουργεί ασάφειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των γιατρών, εισάγοντας λογιστικά κριτήρια”. Και αυτό , όπως είπε, τη στιγμή που οι γιατροί αναγράφουν στη συνταγή του ασθενή τη δραστική ουσία και ο φαρμακοποιός με τη σειρά του δίδει το φάρμακο το οποίο είτε προτείνεται από τον γιατρό (μπορεί να αναγραφεί συμπληρωματικά από τον γιατρό στη συνταγή στο πεδίο των σχολίων), είτε υποχρεούται βάσει του Νόμου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons