Τεράστιες καθυστερήσεις από το ΕΚΑΒ στην Πάτρα

asthen-735x459.jpg

«Δεν ξέρουμε αν μέχρι να φτάσουμε σε ένα περιστατικό, λόγω έλλειψης οχημάτων και προσωπικού, θα έχουν επέλθει τα χειρότερα για τον ασθενή, δεν ξέρουμε ακόμη και αν τον έχουμε παραλάβει αν θα φτάσουμε εγκαίρως στο νοσοκομείο, αφού το ασθενοφόρο μπορεί να μείνει στο δρόμο».

Τα παραπάνω δήλωσε στο PatrasTimers.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γ. Θεοδωρόπουλος, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και εν επεκτάσει στον τομέα της διάσωσης.

«Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία και τη θέληση, δεν έχουμε όμως τα όπλα. Τα οχήματα έχουν ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής τους, είναι λίγα στον αριθμό και κινητές καρμανιόλες, ενώ τα περιστατικά πολλά καθημερινά. Δεν προλαβαίνουμε να τα διαχειριστούμε όλα. Το προσωπικό έχει μειωθεί κατά πολύ, ενώ στέλνουν τους διασώστες και εκτός Πατρών, όπως στα Καλάβρυτα, ακόμη και στη Ζάκυνθο!», τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Είχαμε τον καλύτερο μέσο όρο άφιξης σε περιστατικό στην Ελλάδα, αφού σε 5 με 8 λεπτά φτάναμε στο σημείο. Τώρα, μετά από όλα τα παραπάνω φτάνουμε σε 15 με 20 λεπτά!», υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος, για να προσθέσει πως μέσα σε όλα τα παραπάνω τα πληρώματα δεν είναι και ασφαλή, καθώς χθες υπήρξε νέα επίθεση από αγνώστους σε διασώστες, στο Μιντιλόγλι.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο παρόμοιων περιστατικών επιθέσεων σε πληρώματα του ΕΚΑΒ.

«Όταν πηγαίνουμε σε ύποπτα περιστατικά θα ζητούμε τη συνδρομή της πολιτείας. Άνθρωποι είμαστε και μεις, έχουμε οικογένειες και δουλεύουμε για το μεροκάματο. Δε μπορούμε να καθόμαστε να μας χτυπούν οι ρομά», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

«Ζητούμε την προστασία της πολιτείας, καθώς ζούμε σε ζούγκλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons