Στην τελική ευθεία για συμφωνία - Σχέδιο νόμου με προαπαιτούμενα που κανείς ακόμη δεν γνωρίζει!


Στην τελική ευθεία για συμφωνία - Σχέδιο νόμου με προαπαιτούμεναΑύριο κατατίθεται στη Βουλή νέο πακέτο με προαπαιτούμενα - Την Τετάρτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή - Την Πέμπτη προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Με την διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να κατατεθεί αύριο Τρίτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τα νέα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε πριν από λίγο την Βουλή ότι πιθανότατα το σχέδιο νόμου με τις νέες προαπαιτούμενες δράσεις θα κατατεθεί αύριο.


Γι αυτό και ορίστηκε για το μεσημέρι της Τρίτης (13:00) Διάσκεψη των Προέδρων του κοινοβουλίου προκειμένου να προγραμματιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου. Οι προωθούμενες διατάξεις θα συζητηθούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Τετάρτη και θα εισαχθούν στην Ολομέλεια για μία συνεδρίαση την Πέμπτη. Πάντως, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι από την έναρξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου κανένα από τα προωθούμενα νομοσχέδια δεν έχουν συζητηθεί με την κανονική διαδικασία.

Στην τελική ευθεία για συμφωνία με τους δανειστές
Η επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του νέου πακέτου με τα προαπαιτούμενα συνδέεται ευθέως με την αισιοδοξία που εξέφραζαν κυβερνητικές πηγές ότι απόψε θα «κλειδώσει» η συμφωνία. Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να συνεδριάσει το Euroworking Group.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι αν χρειαστεί, μπορεί να προλάβουν να φέρουν και να ψηφίσουν νόμο στη Βουλή έως Πέμπτη, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση των Ευρωπαίων για θεσμοθέτηση όλων των προαπαιτουμένων ως απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης.

Τι αποφασίζεται για «κόκκινα δάνεια» και πλειστηριασμούς


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι το θεωρούμενο σαν όριο της φτώχειας -το οποίο ωστόσο δεν διευκρίνιζαν- η προστασία θα είναι ουσιαστικά αυτόματη, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ανακοινωθούν. Για τα πιο υψηλά εισοδήματα, θα εντάσσονται στο νέο νόμο υπό προϋποθέσεις, όπως π.χ. η συμπεριφορά του δανειολήπτη, αν είναι συνεργάσιμος στην εξεύρεση λύσης και αν μπορεί να αποδείξει ότι αδυνατεί να αποπληρώνει το δάνειό του.

ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και παιδικούς σταθμούς

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια έλαβε θέση και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου να συζητηθεί με τους δανειστές το θέμα της κατάργησης του 23% ΦΠΑ σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, παιδικού σταθμούς και ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Ο κ. Αλεξιάδης παρουσίασε τα ισοδύναμα τα οποία εισηγείται η ελληνική πλευρά, προκειμένου να μην ισχύσει τελικώς ο 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, φόρος που σύμφωνα με τους δανειστές είχε προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Αρμόδια πηγή, μιλώντας για το ζήτημα του ΦΠΑ στην Παιδεία, εξηγούσε ότι η σχετική συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί συμβαίνει αυτό, όταν το Σάββατο η κυβέρνηση παρουσίαζε το θέμα ως «κλεισμένο», η ίδια πηγή απάντησε: «Σας το είπα εγώ;».

Σύμφωνα με πηγές, η συζήτηση για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχει καταλήξει σε κοινό τόπο, καθώς οι δανειστές εκτιμούν ότι το ισοδύναμο -δηλαδή η φορολόγηση του τζόγου- δεν θα επιφέρει ανάλογα αποτελέσματα.

Και αυτό, γιατί, όπως λένει οι δανειστές, αν επιβληθεί φόρος στα τυχερά παιχνίδια, θα μειωθεί ο τζίρος. Από την ελληνική πλευρά ωστόσο εκτιμούν ότι θα συμβεί το αντίθετο, καθώς λένε ότι, σε περιόδους κρίσης, ο τζόγος αυξάνεται.

Μετά τις 16:00, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επέστρεψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος αποχώρησε για λίγες ώρες το μεσημέρι. Ο κ. Τσακαλώτος θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των «κόκκινων», δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η συζήτηση γίνεται ενώ κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι το Euroworking Group που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη δεν θα αποφασίσει εκταμίευση της δόσης. Κι αυτό διότι οι Ευρωπαίοι θέτουν ως όρο για να δοθεί η δόση της βοήθειας που προβλέπεται από το Μνημόνιο να έχουν θεσμοθετηθεί από τη Βουλή όλα τα προαπαιτούμενα που θα συμφωνηθούν.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons