Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα μωρά που γεννιούνται Σαββατοκύριακο

ls_babysleep_FREE.jpg

Οι τοκετοί που γίνονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εμφανίζουν περισσότερες επιπλοκές τόσο για τις μητέρες, όσο και τα μωρά τους, ενώ τα τελευταία αντιμετωπίζουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς που εισάγονται σε νοσοκομείο τα Σαββατοκύριακα, σε σχέση με όσους κάνουν εισαγωγή της καθημερινές. Η νέα έρευνα δείχνει ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα μαιευτήρια, τουλάχιστον στα βρετανικά.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Γουίλιαμ Πάλμερ της Σχολής Δημόσιας Υγείας, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 1,3 εκατομμύρια τοκετούς, που πραγματοποιήθηκαν σε μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας στη διάρκεια δύο ετών.

Οι περισσότερες γεννήσεις γίνονται τις Πέμπτες και οι λιγότερες τις Κυριακές. Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι οι κίνδυνοι για την μητέρα και το παιδί ποικίλουν ανάλογα με τη μέρα της εβδομάδας.

Το υψηλότερο ποσοστό θανάτων μωρών -είτε κατά τη γέννα, είτε μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννηση- καταγράφεται τα Σαββατοκύριακα (7,3 ανά 1.000), ενώ το μικρότερο τις Τρίτες. Τις καθημερινές το μέσο ποσοστό θανάτων είναι 6,5 ανά 1.000.

Επίσης, οι έγκυες που κάνουν εισαγωγή μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμφανίζουν ελαφρώς περισσότερες επιπλοκές λόγω λοιμώξεων (8,7 ανά 1.000), σε σχέση με όσες εισάγονται τις καθημερινές (8,2 ανά 1.000).

Ακόμη, ο τραυματισμός του μωρού κατά τον τοκετό είναι κάπως συχνότερος, όταν η γέννα γίνεται τα Σαββατοκύριακα (15,3 ανά 1.000), από ό,τι τις καθημερινές (14,5 ανά 1.000). Οι λιγότεροι τραυματισμοί γίνονται τις Τετάρτες.

Οι ερευνητές δήλωσαν άγνοια για το τι προκαλεί αυτές τις διαφορές μέσα στην εβδομάδα και διευκρίνισαν ότι δεν φαίνεται να οφείλονται σε έλλειψη προσωπικού τα Σαββατοκύριακα. Εισηγούνται περαιτέρω μελέτη του ζητήματος, ώστε, αν είναι δυνατό, να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για την καλύτερη προστασία των εγκύων και των μωρών.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons