Οι τρεις τύποι της ανόητης συμπεριφοράς

arrogance-735x459.jpg

Οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν τρεις τύποι ανόητης συμπεριφοράς, αλλά ο ένας από τους τρεις είναι μακράν ο χειρότερος.

Ο πρώτος και μακράν ο χειρότερος τύπος ανόητης συμπεριφοράς είναι η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων που έχει κάποιος. «Το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να υπερεκτιμά εαυτόν» εξηγεί ο καθηγητής Balazs Aczel και συμπληρώνει: «αυτό που μας λέει η έρευνα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις χαμηλό IQ για να φαίνεσαι και να φέρεσαι ανόητος. Αρκεί απλά να μην αντιλαμβάνεσαι τα όρια των ικανοτήτων σου.»

Με άλλα λόγια αν δεν θέλουμε να φαινόμαστε ανόητοι στα μάτια των άλλων αρκεί να μην είμαστε υπερβολικά σίγουροι για τον εαυτό μας.

Οι άλλοι δυο τύποι  ανόητης συμπεριφοράς απείχαν πολύ από τον πρώτο. Πρόκειται για την περίπτωση των «αφηρημένων», δηλαδή εκείνων που το μυαλό τους ταξιδεύει και δεν δίνουν προσοχή σε κάτι που συμβαίνει και τους αφορά. Το άλλο είδος ανόητης συμπεριφοράς αφορά την απουσία αυτοελέγχου που έχει σαν αποτέλεσμα ανόητες συμπεριφορές, όπως π.χ. όταν κάποιος ακυρώνει τα σχέδιά του με φίλους για να συνεχίσει να παίζει βιντεοπαχνίδια μόνος στο σπίτι.

Για να ανακαλύψουν ποιες είναι οι διαφορετικές κατηγορίες ανόητης συμπεριφοράς οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Balazs Aczel συγκέντρωσαν ένα δείγμα 180 ιστοριών από blog και forum και πήραν συνέντευξη από 150 άτομα αναφορικά με το ποιο από όλα αυτά θα το χαρακτήριζαν ως ανόητο.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons