Να παραμένει στη Λέσβο το αίμα που συλλέγεται από τις στρατιωτικές μονάδες

galinos_spyros.medium.jpeg

Επιστολή, με την οποία ζητούν οι μονάδες αίματος που συλλέγονται από τις στρατιωτικές μονάδες της Λέσβου, να μένουν στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, έστειλαν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και στον Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι τρεις φορές το χρόνο, ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αποκλειστικά με δικό του προσωπικό, διοργανώνει αιμοδοσίες σε στρατιωτικές μονάδες που εδρεύουν στη Λέσβο. Οι δε ποσότητες αίματος που συγκεντρώνονται σύμφωνα με πάγια διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στέλνονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι «όποιες ανάγκες για αίμα παρουσιασθούν σε έκτακτα περιστατικά (για μόνιμους ή μη) που υπηρετούν στις στρατιωτικές μονάδες, καλύπτονται από τις μονάδες που συλλέγουν οι Εθελοντικοί Σύλλογοι της Λέσβου, μέσω του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης».

Στην ίδια επιστολή, αφού γίνεται αναφορά στο μεγαλύτερο πανελλαδικώς ποσοστό πασχόντων από μεσογειακή αναιμία και στη λειτουργία νέων μονάδων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης (εντατικής, ασθενειών αίματος, νευροχειρουργικής, μονάδες εμφράγματος κ.λπ.), τονίζεται και το ότι «η Λέσβος, έγινε η κύρια πύλη εισόδου χιλιάδων κυνηγημένων προσφύγων καθημερινά, αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται και τους διατίθενται οι απαιτούμενες μονάδες αίματος».

Ο δήμαρχος Λέσβου και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, καταλήγουν στην επιστολή τους προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας τονίζοντας πως «είναι απόλυτη ανάγκη, οι μονάδες αίματος που συλλέγονται από τις στρατιωτικές μονάδες στη Λέσβο να μένουν στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και οι πολλαπλές καθημερινές ανάγκες, με την τροποποίηση των προαναφερόμενων εντολών και εγκυκλίων στην παραμεθόριο περιοχή μας».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons