Ξανθός: Προτεραιότητα η ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης

2242390.medium.jpg

Την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης έχει βάλει η προτεραιότητα η κυβέρνηση, όπως ανέφερε από το βήμα του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξάνθρος τόνισε ότι το σύστημα βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, καθώς «οι πόροι είναι περιορισμένοι και η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να διασφαλίσει τη χρηματοδοτική σταθερότητα που χρειάζεται για να στηρίξει το κοινωνικό κράτος».

Ο υπουργός μίλησε για αλλαγή κουλτούρας, ώστε να υπάρξει ολιστική και καθολική φροντίδα των ασθενών από την πρόληψη έως την αντιμετώπιση της ασθένειας και για προσπάθεια οικοδόμησης ενός «ασθενοκεντρικού» συστήματος με αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης. Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και μίλησε για κατεύθυνση διευκόλυνσης της πρόσβασης των ασθενών σε σύγχρονα και καινοτόμα φάρμακα.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το σύστημα υγείας που αποτελεί «ένεση» ανθρώπινου δυναμικού, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι με το σχέδιο θα στελεχωθούν οι δομές υγείας, θα αυξηθεί το όριο δαπανών των νοσοκομείων και θα βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης των ασθενών. Οσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται παρέμβαση με στόχο την αναδιοργάνωση του Συστήματος, που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, αγωγή υγείας, στην κατ” οίκον φροντίδα ασθενών και στον οικογενειακό γιατρό.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε σε δυσκολίες που υπάρχουν και στον χώρο του φαρμάκου, σημειώνοντας ότι οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών για άμεση μείωση των τιμών των off patent και των γενόσημων φαρμάκων, είναι πολιτική αδιέξοδη. «Αυτό δεν οδηγεί πουθενά» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «μειώνεται η δημόσια δαπάνη και αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών. Δημιουργείται ένα κλίμα υγειονομικής φτώχειας και οικονομικά αδύναμοι άνθρωποι αποκλείονται από τις απαραίτητες υπηρεσίες φαρμακευτικής κάλυψης».

Αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπήρξε μετά από διαπραγματεύσεις για σταδιακή μείωση της τιμής των off patent και των γενοσήμων σε διάστημα δύο ετών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ήδη έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και τη διείσδυσή της στις ξένες αγορές.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons