Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Παπαγεωργίου λόγω χρεών

papageorgiou_1_5.medium.jpg

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου λόγω των χρεών του ΕΟΠYΥ, που ανέρχονται στα 210 εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να μην μπορεί να πληρώσει το ποσό των 77 εκατομμυρίων που οφείλει στους προμηθευτές και να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προμήθεια υλικών και στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Παπαγεωργίου ενημερώθηκε το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων που έχει η διοίκηση του νοσοκομείου με πολιτικούς προκειμένου να εκτεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Εάν πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ τα 210 εκατομμύρια που χρωστάει θα είχαμε κέρδος. Είμαστε το μόνο νοσοκομείο που λογιστικά φαίνεται να έχουμε κέρδος ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου Μαρία Γιογκατζή τονίζοντας ότι οι προμηθευτές έχουν να πληρωθούν από το 2013 , ότι 28 υποθέσεις χρεών έχουν φτάσει στα δικαστήρια ενώ τον Ιανουάριο του 2015 εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο είχε κατασχέσει το ποσό που προοριζόταν για τη μισθοδοσία.

«Θεωρητικά οποιοσδήποτε μπορεί να προβεί σε κατάσχεση αλλά δεν έχουμε διαθέσιμα για να κατασχέσει. Έχουμε πρόβλημα και με τη μισθοδοσία και με τα έξοδα για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Λείπουν βασικά υλικά όπως γάντια και αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε άλλους προμηθευτές» πρόσθεσε η κ. Γιογκατζή.

Όσον αφορά την μισθοδοσία ανέφερε υπάρχει ένα υπόλοιπο για το Νοέμβριο ενώ η μισθοδοσία για τον Δεκέμβριο βρίσκεται στον «αέρα» καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons