Πώς μπορείτε να κάνετε πιο νόστιμο το φαγητό χωρίς αλάτι

salt2-656x410.jpg

Αναπνέοντας αργά και ήρεμα, το φαγητό μπορεί να γίνει πολύ πιο απολαυστικό. Μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο του Yale ανακάλυψαν ότι αναπνέοντας αργά και σταθερά επιτρέπουμε σε περισσότερα σωματίδια να εισέλθουν στον αεραγωγό, τα οποία αναδεικνύουν τη μυρωδιά και τη γεύση των τροφών που καταναλώνουμε.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εκτυπωμένο σε μορφή 3D ένα μοντέλο ανθρώπινου αεραγωγού, από το ρουθούνι μέχρι την τραχεία, προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο που τα σωματίδια που εισέρχονται στο εσωτερικό του αεραγωγού επηρεάζουν το φαγητό.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι όταν εισπνέουμε αέρα από τη μύτη, δημιουργείται ένα παραπέτασμα που εμποδίζει τα σωματίδια των τροφών να φτάσουν στους πνεύμονες. Τα σωματίδια των τροφών που μασάμε συσσωρεύονται στο πίσω μέρος του στόματος, σε μια κοιλότητα έξω από τον κεντρικό αεραγωγό. Κατά την εκπνοή, τα σωματίδια ταξιδεύουν μέσω αυτής της κοιλότητας και φτάνουν στη ρινική κοιλότητα, όπου και ελέγχουν πλέον την αίσθηση της γεύσης.

Η ταχύτητα της αναπνοής καθορίζει την κίνηση των σωματιδίων, ενώ η ήρεμη αναπνοή βοηθά, σύμφωνα με τους επιστήμονες- τη μεταφορά τους στη ρινική κοιλότητα.

Η αναπνοή δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που κάνει πιο γευστικό το φαγητό μας. Παλιότερη έρευνα είχε δείξει ότι όταν βρισκόμαστε σε περιβάλλον με έντονους θορύβους, όπως π.χ. στην καμπίνα αεροσκάφους, η αίσθηση του γλυκού είναι λιγότερο έντονη. Από την άλλη πλευρά, η γεύση άλλων τροφών, όπως ο χυμός ντομάτας για παράδειγμα, δεν επηρεάζεται σε θορυβώδες περιβάλλον ή μπορεί να γίνει πιο έντονη.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons