Τέσσερις τροφές-εχθροί του καρκίνου του μαστού

canc-656x410.jpg

Πρώτον, ας αναφέρουμε την όχι τόσο καλή είδηση: κανένα τρόφιμο δεν έχει αποδειχθεί για την πρόληψη ή τη θεραπεία οποιουδήποτε τύπου καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Τώρα οι καλές ειδήσεις: Ευτυχώς υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν τη γενική υγεία του σώματός και με τη σειρά τους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Το υπερβολικό βάρος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, οπότε φροντίστε να ακολουθείτε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, συμβουλεύει η Alexandra Rothwell, RD, CDN, διατροφολόγος στο Κέντρο Μαστού Dubin, στη Νέα Υόρκη.

Η φλεγμονή συνδέεται επίσης με τον καρκίνο του μαστού γι’ αυτό και η Δρ Rothwell προτείνει την κατανάλωση τροφίμων που μπορεί να βοηθήσουν να παραμένουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και τη φλεγμονή σε έλεγχο. Οι παρακάτω τροφές είναι ιδανικές για τους παραπάνω λόγους!

Ελαιόλαδο

Πέρα από τα άλλα οφέλη του ελαιόλαδου για την υγεία, έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, διαπίστωσε ότι η προσθήκη με 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 68%.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Το ελαιόλαδο έχει ένα πρόσθετο όφελος που σχετίζεται με την πυκνότητα του μαστού, ο οποίος είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του μαστού. Μια μελέτη του 2014 σε περισσότερες από 3.500 γυναίκες, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση επιπλέον 1,5 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο κάθε μέρα συσχετίζεται με τη χαμηλότερη πυκνότητα του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons