Πώς το «μαύρο» χιούμορ σχετίζεται με την άνοια

pighdj0e.jpg

Το χιούμορ χαρίζει χρόνια, είναι υγεία, σέξι όποιος το διαθέτει, το γέλιο είναι μεταδοτικό και τα λοιπά. Τι γίνεται όμως όταν οι ειδικοί, κόβουν τη «φόρα» όταν λένε ότι προκαλεί πρόωρη άνοια;

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου University College London, και δημοσιεύθηκε στο Journal of Alzheimer’s Disease, δεν έχει καμία χιουμοριστική διάσταση.

Η Δρ. Camilla Clark και η ομάδα της που εκπόνησε την έρευνα, μελέτησαν μια ομάδα 48 ασθενών με μετωπιαία άνοια (μια από τις σπανιότερες μορφές άνοιας) και μέσα από ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από φίλους και συγγενείς των ασθενών διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών είχαν παρατηρήσει αλλαγές στην αίσθηση του χιούμορ. Οι ερευνητές, αποκάλυψαν ότι οι ασθενείς πριν την επίσημη διάγνωση της ασθένειας, προτιμούσαν σειρές με «μαύρο» και «χοντροκομμένο» χιούμορ, όπως του Mr Bean και των Monty Python.

«Παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές –μια αίσθηση του χιούμορ εντελώς απρεπής και πολύ παραπάνω από κακόγουστη. Για παράδειγμα, ένας άντρας άρχισε να γελά όταν η γυναίκα του τραυματίστηκε πολύ σοβαρά», ανέφερε η Δρ. Clark. Από τη μεριά του, ο Δρ. Simon Ridley, από τον οργανισμό Alzheimer’s Research UK, τόνισε:

«Η απώλεια μνήμης είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη “άνοια”, ωστόσο η νέα μελέτη υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να αξιολογούμε το ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και τις σχέσεις των ασθενών με τον περίγυρό τους». Όπως αναφέρει ο independent,  η μετωπιαία άνοια πλήττει την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά, με τον ασθενή να χάνει την αυτοσυγκράτησή του.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons