Τέλος ο Έμπολα στη Σιέρρα Λεόνε

ebola.medium.jpg

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα επισήμως το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στη Σιέρρα Λεόνε, του ιού ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσε οικονομική ύφεση στη χώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Φρίταουν μόλις σήμανε μεσάνυχτα, έπειτα από 42 μέρες χωρίς ούτε ένα κρούσμα της νόσου. Πανηγυρισμοί σημειώθηκαν και όταν ο τοπικός εκπρόσωπος του Οργανισμού προέβη στην επίσημη ανακοίνωση σήμερα.

Από την επιδημία έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 4.000 άνθρωποι στη χώρα σε διάστημα 18 μηνών.

Μία χώρα θεωρείται ότι έχει απαλλαγεί από τον ιό που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο όταν περάσουν δύο περίοδοι τριών εβδομάδων με το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα να βγαίνει θετικό στον ιό για δεύτερη φορά.

Ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα πρόκειται να απευθυνθεί στον λαό αργότερα μέσα στην ημέρα. Χθες Παρασκευή κατηγόρησε τον ΠΟΥ ότι στη διάρκεια της επιδημίας καθυστέρησε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και να επιβάλει περιορισμό στις μετακινήσεις και είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε ό,τι μπορούσε χωρίς ωστόσο να διαθέτει την τεχνογνωσία για την καταπολέμηση της νόσου.

Η γειτονική Λιβερία απαλλάχτηκε επισήμως από τον ιό τον Σεπτέμβριο έπειτα από 4.800 θανάτους. Λιγοστά μόνο κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφονται στην επίσης γειτονική Γουινέα και η Σιέρρα Λεόνε έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα κοινά τους σύνορα.

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons