Π.Γ.Ν.Α: Δωρεά 2.000.000 € από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" για νέο σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας

Στο πλαίσιο των δράσεων του για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ¨Σταύρος Νιάρχος¨, ενέκρινε μια σημαντική δωρεά, ύψους 2.000.000 € στο Π.Γ.Ν.Α., με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στο πλαίσιο της δωρεάς, το Ίδρυμα ¨Σταύρος Νιάρχος¨, χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιάς τεχνολογίας γραμμικού επιταχυντή με νέο υπερσύγχρονο και μεγαλύτερης ακρίβειας επιταχυντή, ο οποίος συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών.
Η επιλογή του Π.Γ.Ν.Α., έγινε με γνώμονα, αφενός την γεωγραφική κάλυψη από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας, όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφετέρου λόγω της παλαιότητας του υφιστάμενου εξοπλισμού.
Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτριος Λαζόπουλος, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υψηλής αξίας στοχευμένη δωρεά που αφορά μια ιδιαίτερη ευαίσθητη κατηγορία, τους ογκολογικούς
ασθενείς, δεσμεύτηκε για ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου και την βέλτιστη αξιοποίηση του μηχανήματος.
Τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο του καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας κ. Μ. Κουκουράκη, που με επιστημονικό κύρος αιτιολόγησε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δωρεάς.
Το νέο σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη , γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία καρκινοπαθών, της Περιφέρειας. Επιπλέον μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου με το νέο γραμμικό επιταχυντή , αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο.
Για το επιστημονικά άρτιο σχεδιασμό και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της δωρεάς, το Ίδρυμα ¨Σταύρος Νιάρχος¨, συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, των οποίων η υψηλή τεχνογνωσία και πλούσια ερευνητική εμπειρία αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχημένη εφαρμογή της δωρεάς.
Λαμβάνοντας υπόψη, αφενός, τις σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της Υγείας και αφετέρου τις ανάγκες των καρκινοπαθών που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπεία κάθε χρόνο, η δωρεά αυτή του Ιδρύματος αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου, να εκσυγχρονίσει τις μεθόδους ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας που εφαρμόζονται σήμερα.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons