Σε αντιρετροϊκή αγωγή υποβάλλονται 15,8 εκατ. άνθρωποι

m_id_419107_aids.jpg

Την πρόθεσή του να εξαλείψει την επιδημία του AIDS, διπλασιάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που υποβάλλονται σε αντιρετροϊκές θεραπείες έως το 2020, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ. Λίγο λιγότεροι από αυτούς που ζουν με τον ιό HIV έχουν σήμερα πρόσβαση στις αγωγές αυτές.

«Κάθε πέντε χρόνια υπερδιπλασιάζουμε τον αριθμό των προσώπων που υποβάλλονται στη σωτήρια θεραπεία», δήλωσε ο Μισέλ Σιντιμπέ, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS).

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του UNAIDS που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS την 1η Δεκεμβρίου, 15,8 εκατομμύρια άνθρωποι υποβάλλονταν σε αντιρετροϊκές αγωγές τον Ιούνιο του 2015, έναντι μόλις 7,5 εκατομμυρίων το 2010 και 2,2 εκατομμυρίων το 2005. «Ο κόσμος σταμάτησε και ανέτρεψε τη μετάδοση του ιού», εκτιμά η UNAIDS χαιρετίζοντας την «εξαιρετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί».

Το 2014, οι θάνατοι που οφείλονταν στο AIDS μειώθηκαν κατά 42% από την κορύφωση που είχαν καταγράψει το 2004, απόδειξη ότι η διεύρυνση της πρόσβασης στις θεραπείες σώζει ζωές. «Πρόοδος επιτεύχθηκε σε κάθε περιοχή του κόσμου. Ωστόσο ο ρυθμός είναι πολύ βραδύς», δήλωσε ο Σιντιμπέ.

Η UNAIDS φοβάται μήπως υπάρξει αναζωπύρωση της επιδημίας, αν οι χώρες δεν καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για να αποτρέψουν νέες λοιμώξεις, παρότι ο αριθμός τους υποχώρησε περισσότερο από 35% μεταξύ 2000 και 2014.

Συνολικά, 36,9 εκατομμύρια άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Αφρική, ζούσαν με το AIDS σε όλο τον κόσμο πέρυσι. Μεταξύ 2000 και 2014, οι νέες λοιμώξεις αυξήθηκαν στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και της κεντρικής Ασίας (+30%) καθώς και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (+26%).

Η UNAIDS κατάρτισε έναν κατάλογο χωρών «κατά προτεραιότητα», οι οποίες καταγράφουν το 90% των νέων κρουσμάτων και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ώστε να τεθεί τέρμα στην επιδημία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, 31,9 δισεκατομμύρια δολάρια θα απαιτούνται κάθε χρόνο έως το 2020 για την αντιμετώπιση του AIDS.

Προκειμένου να εξαλειφθεί η επιδημία το 2030, ο ΟΗΕ έθεσε ενδιάμεσους στόχους για το 2020 χρησιμοποιώντας τον τύπο «90-90-90»: το 90% των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV πρέπει να το γνωρίζουν, το 90% αυτών που γνωρίζουν την κατάσταση τους πρέπει να ακολουθούν θεραπευτική αγωγή, το 90% αυτών που υποβάλλονται σε θεραπεία πρέπει να δουν το ιικό τους φορτίο να μειώνεται σε σημείο που να είναι μη ανιχνεύσιμο.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons