Δωρεάν εξετάσεις για 15 μέρες στη Θεσσαλονίκη

giatros-656x410.jpg

Ξεκινά σήμερα το 15ήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για ανασφάλιστους, άπορους και πολύτεκνους στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού, απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις θα γίνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, καθημερινά, από 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 και αφορούν 20 ειδικότητες ιατρικής, ενώ για τα βαρύτερα και επείγοντα περιστατικά που θα διαγνωσθούν υπάρχει η δυνατότητα και για περαιτέρω εξετάσεις στο Ιατρικό Διαβαλκανικό εντελώς δωρεάν, ύστερα από σχετική απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ η μεταφορά των ασθενών θα γίνεται με ασθενοφόρα που διέθεσε γι αυτό τον σκοπό η Express Service.

Για ραντεβού με τους γιατρούς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Στέγη Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης «Ο Αριστοτέλης», στα τηλέφωνα 2310- 914088 ή 6977621803 και 6979670873 ή στη Δ” Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα 2313- 318517, 18 και 45.

Οι εξετάσεις που μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: καρδιολογικές (ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακρόαση καρδιάς και πνευμόνων, αρτηριακή πίεση),ογκολογικές (παθήσεις μαστού, παθήσεις στομάχου και παχέος εντέρου, μελανώματα δέρματος) διαβητολογικές (μέτρηση σακχάρου, διατροφική – συμβουλευτική για απώλεια βάρους), ορθοπαιδικές (οστεοπόρωση, πλατυποδία, βλαισοποδία), οδοντιατρικές (εξέταση οδόντων, ούλων, στοματικής κοιλότητας), ουρολογικές (προστάτης, ακράτεια ούρων), πλαστικής χειρουργικής (καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι του δέρματος, εγκαύματα – βλάβες), οφθαλμολογικές εξετάσεις (μυωπία, πρεσβυωπία), ακουολογικές (έλεγχος ακοής), γαστρεντερολογικές (γενικός προληπτικός έλεγχος), ωτορινολαρυγγικές, γυναικολογικές εξετάσεις, αγγειολογικές, παιδιατρικές, μικροβιολογικές (σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια), εξετάσεις για Αλτσχάιμερ και κατάθλιψη, ψυχολογικές, παθολογικές, ιατρικής αισθητικής και συμβουλευτική βάσει ευρημάτων.

Το δεκαπενθήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος αλληλεγγύης της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης «Ο Αριστοτέλης» Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού/ Παράρτημα Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ HELEXPO, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.

«Εξαιτίας της συνεχιζόμενης δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν όχι μόνον πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά επιπρόσθετα και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Άλλοι γιατί έχασαν τη δουλειά τους και είναι ανασφάλιστοι, άλλοι γιατί είναι πολύτεκνοι και δεν τα καταφέρνουν επαρκώς και άλλοι γιατί είναι μακροχρόνια άνεργοι. Την πρωτοβουλία μας, που σκοπό έχει να προσφέρει ανακούφιση στους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης, ειδικά σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, στηρίζουν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς για μια ακόμη χρονιά, κορυφαίοι ιατροί και επιστήμονες, μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες και όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς της πόλης μας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανακούφιση αυτών των συμπολιτών μας» αναφέρει ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης «Ο Αριστοτέλης» Θεόδωρος Ασπασίδης.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος αλληλεγγύης «Δωρεάν προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις» για άπορους, ανέργους, πολύτεκνους και ανασφάλιστους, θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στις 19.00 παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων φορέων.

Την εναρκτήρια εκδήλωση θα πλαισιώσουν με την εμφάνισή τους η Μικτή Χορωδία και το Παραδοσιακό Χορευτικό της Στέγης Πολιτισμού «Ο Αριστοτέλης» και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons