Αιωνόβιοι αποκαλύπτουν δέκα τρόπους για να φτάσετε τα 100

giaifa1.jpg

Το ζητούμενο ποιο είναι, η ποσότητα ή η ποιότητα; Να ζήσετε μια καλή ζωή μέχρι τα 100 (φυσικά και παραπάνω), ή μια έντονη ζωή και να αφήσετε το μάταιο τούτο κόσμο σχετικά νωρίς; Πάντως, αν νομίζετε πως η πρώτη επιλογή απαιτεί θυσίες και στερήσεις, αυταπατάστε.

Για του λόγου το αληθές, δείτε τα 10 μυστικά για μακροζωία που αποκαλύπτουν οι αιωνόβιοι.

1.Παγωτό

giaifa.jpg

Η Virginia Davis έχει ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής-είναι 108- και όπως αποκαλύπτει ένα μπολ με καλής ποιότητας παγωτό κάθε βράδυ, είναι μεν μια αδυναμία, αλλά επίσης και μυστικό της μακροζωίας της. Πάντως, ίσως και το γεγονός ότι εργαζόταν ως τα 90-την κρατούσε σε ενέργεια-, ίσως έχει και αυτό το ρόλο του.

2.Αλκοόλ

Πριν μερικούς μήνες, η γυναίκα από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, είπε στους δημοσιογράφους την ημέρα των γενεθλίων της, την ημέρα που θα έσβησε 100 κεράκια: «Πολύ αλκοόλ. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας».

3. Λιπαρό πρωινό 36x8k12e.jpg Αν και πρόσφατα το μπέικον βρέθηκε στο πυρ το εξώτερο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εντούτοις η 116χρονη Susannah Mushatt Jones το καταναλώνει φανατικά κάθε μέρα. Το πρωινό της, περιλαμβάνει, εκτός από φέτες από μπέικον, αυγά και χυλό. Παραδέχτηκε πάντως πως δεν έχει άλλες ανθυγιεινές συνήθεις, δηλαδή αποφεύγει το αλκοόλ και το κάπνισμα.

4. Αποφεύγοντας τους άντρες

Αν και οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη σεξ, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους-μεταξύ άλλων-, εντούτοις μια εκατοντάχρονη θεωρεί ότι αυτό σας απομακρύνει από τον θάνατο! Στα 109ά γενέθλιά της, η Jessie Gallan, είπε ενώπιων δημοσιογράφων ότι το μυστικό της ήταν ότι έμενε μακριά από τους άντρες. Γιατί, εξήγησε, φέρνουν μόνο μπέλαδες.  

5. Ένα αυγό την ημέρα u5arz4gr.jpg Το γνωστό είναι ένα μήλο την ημέρα, αλλά σε αυτή τη περίπτωση το φρούτο της αμαρτίας, μεταμορφώθηκε σε αυγό. Η Emma Morano, καταναλώνει ένα ωμό αυγό την ημέρα, όπως της είχε πει κάποτε ένας γιατρός.

6. Πλιγούρι βρώμης OAK.jpg Τους άντρες τους αποφεύγουμε, αλλά όχι τη βρώμη που πολλοί ειδικοί λένε ότι  αποτελεί μια αρκετά υγιεινή επιλογή, όπως άλλωστε θεωρεί και ο 108χρονος Duranord Veillard.

7.  Push-Ups

Ο παραπάνω υπερ αιωνόβιος, Duranord Veillard είπε επίσης, ότι ξεκινά τη μέρα του καθημερινά με μερικά σετ push-ups.

8. Αναψυκτικά

Τον Μάρτιο του 2015, η 104χρονη Elizabeth Sullivan εξέπληξε τους δημοσιογράφους όταν τους αποκάλυψε ότι πίνει αναψυκτικά,τρία κουτάκια την ημέρα. «Οι γιατροί λένε ότι αυτό θα με σκοτώσει, αλλά αυτοί πεθαίνουν και εγώ όχι».

9. Σε κίνηση

Το 2011, η τότε 100χρονη Ruth, είχε πει στον μπλγκερ Ari Seth Cohen, ότι το μυστικό της μακροζωίας της ήταν η κίνηση-Η ίδια έκανε πιλάτες και σήκωνε βάρη…

10. Δουλειά, δουλειά, δουλειά


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons