Παραπάνω κιλά και χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D

paxusarkia2.medium.jpg

Η παχυσαρκία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αρνητικές της επιπτώσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλινικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραμέτρων.
Μεταξύ αυτών οι έρευνες δείχνουν ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Δεδομένου ότι η βιταμίνη D παίζει κομβικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στην απορρόφηση του ασβεστίου και στο μεταβολισμό των οστών, καθώς και στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοηθεί ο λόγος που τα παχύσαρκα άτομα εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Δύο πιθανές ερμηνείες αυτού του φαινομένου είναι οι εξής:

– Η βιταμίνη D, η οποία είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, φαίνεται ότι «παγιδεύεται» στο σωματικό λίπος το οποίο είναι αυξημένο στα παχύσαρκα άτομα, με αποτέλεσμα να μην είναι βιοδιαθέσιμη.

– Αρκετά παχύσαρκα άτομα φαίνεται ότι προτιμούν να έχουν περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, με αποτέλεσμα να μη συντίθεται επαρκώς η βιταμίνη D μέσω του δέρματος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διατροφική πρόσληψη βιταμίνης D ότι έχει σχετικά μικρό αντίκτυπο ως προς τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, είναι σημαντικό να δίνεται έμφαση στη βελτίωση της σύστασης σώματος των παχύσαρκων ατόμων και στην επαρκή έκθεσή τους στον ήλιο.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons