Συναγερμός στη Βρετανία από επιπλοκές σε ασθενή με Έμπολα που είχε θεραπευθεί

ebola.medium.jpg

Η Βρετανίδα νοσηλεύτρια Πολίν Κάφερκι, η οποία είχε προσβληθεί και στη συνέχεια θεραπευτεί από τον ιό Έμπολα πριν από 8 μήνες, εισήλθε σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου λόγω μιας «ασυνήθιστης καθυστερημένης επιπλοκής» που παρουσίασε, ανακοίνωσε η βρετανική κυβερνητική υπηρεσία υγείας (PHE).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Πολίν Κάφερκι διακομίσθηκε από το νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκώβης (στη Σκωτία) στο Royal Free Hospital νωρίς σήμερα το πρωί λόγω μιας ασυνήθιστης καθυστερημένης επιπλοκής που συνδέεται με την πρότερη ασθένειά της», δήλωσε ο Πολ Κόσφορντ, ιατρικός διευθυντής της Public Health England (PHE).

«Διακομίσθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο υπό την παρακολούθηση ειδικών. Θα νοσηλευτεί τώρα μόνη της», πρόσθεσε.

Η 39χρονη νοσηλεύτρια είχε διαγνωσθεί ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014, αφού είχε επιστρέψει από τη Σιέρα Λεόνε όπου εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children.

Κατά την νοσηλεία της, δεν είχε μπορέσει να λάβει την πειραματική αγωγή με ZMapp, και είχε αποδεχθεί να λάβει μια πειραματική αντιική αγωγή και πλάσμα αίματος που είχε ληφθεί από ένα άτομο που επέζησε μετά την προσβολή του από τον Έμπολα. Στις 24 Ιανουαρίου φέτος είχε διαγνωσθεί ότι έχει θεραπευτεί εντελώς.

«Οι υπηρεσίες υγείας στην Σκωτία θα παρακολουθήσουν έναν μικρό αριθμό ατόμων που ήταν σε στενή επαφή με την Πολίν για λόγους πρόληψης», σημείωσε ο Κόσφορντ.

«Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί μόνον μέσω της απευθείας επαφής με το αίμα ή τα σωματικά υγρά ενός ανθρώπου που έχει προσβληθεί, όταν αυτός παρουσιάζει τα συμπτώματα» του ιού, πρόσθεσε ο Κόσφορντ, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος για τον πληθυσμό εξακολουθεί να είναι μηδαμινός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι την περασμένη εβδομάδα δεν επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2014 κανένα νέο κρούσμα Έμπολα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons