Η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

beer11-735x459.jpg

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία, φαίνεται ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν 1-2 μπύρες την εβδομάδα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, συγκριτικά με όσες καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα μπύρας ή καθόλου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από 1.500 γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια παρακολούθησαν για διάστημα 32 ετών.

Συνολικά, η μέτρια κατανάλωση μπύρας φάνηκε να δρα προστατευτικά ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος. Ειδικότερα, βρέθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν μπύρα από 1-2 φορές το μήνα έως 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, σε σχέση με εκείνες που δεν κατανάλωναν καθόλου μπύρα ή ξεπερνούσαν τις 1-2 μπύρες την εβδομάδα. Από την άλλη, η συχνή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, φάνηκε να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ασκεί προστατευτική δράση ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα παρατηρούμενα ευρήματα.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons