Ελληνοβραζιλιάνικη συνεργασία στην καρδιοχειρουργική

tsqhx5gc-656x410.jpg

Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών στην καρδιοχειρουργική έρχονται στην Αθήνα  έξι κορυφαίοι εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης καρδιοχειρουργικής σχολής, με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Rui M.S. Almeida, πρόεδρο της Βραζιλιάνικης Καρδιοχειρουργικής Εταιρίας, για μια επιστημονική συνάντηση με τους Έλληνες καρδιοχειρουργούς.

Η διήμερη σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Έρρικος Ντυνάν» (9 – 10 Οκτωβρίου), τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς, Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ) και της Παγκόσμιας Εταιρίας Χειρουργών Καρδιάς – Θώρακα (WSCTS).

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Πράπας, διευθυντής του Α΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν και επερχόμενος πρόεδρος (από το 2016) της ΕΕΧΘΚΑ, η βραζιλιάνικη σχολή καρδιοχειρουργών έχει εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο ιατρικό χάρτη, περιλαμβάνοντας πρωτοπόρους καρδιοχειρουργούς στη διενέργεια by-pass σε πάλλουσα καρδιά, καθώς και σε σειρά καινοτόμων επεμβάσεων σε βαλβιδοπάθειες και σε παιδιά, ενώ η επιστημονική σύνοδος της Αθήνας επιβεβαιώνει το αυξημένο διεθνές κύρος της ελληνικής καρδιοχειρουργικής κοινότητας. Ο Σωτήρης Πράπας σημείωσε, επίσης, ότι η ελληνοβραζιλιάνικη συνάντηση παρέχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί η αλματώδης πορεία της ελληνικής καρδιοχειρουργικής, μέσα από την ανάπτυξη πρωτοποριακών μεθόδων και την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων τεχνικών.

Έμφαση στην αξιοπιστία των Ελλήνων καρδιοχειρουργών έδωσε, από την πλευρά του, ο Rui M.S. Almeida. Όπως είπε, αφήνουν πλέον το στίγμα τους στον παγκόσμιο ιατρικό χάρτη, ενώ ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα της Ελληνοβραζιλιάνικης συνεργασίας που εγκαινιάζεται με τη Συνάντηση των Αθηνών θα είναι η ανταλλαγή νέων ειδικευόμενων καρδιοχειρουργών.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σεμινάριο με θέμα «Αναστομώσεις Στεφανιαίων Αγγείων: Θεωρία και πράξη», όπου κεντρικό ρόλο θα έχει και ο Βέλγος, πρωτοπόρος καρδιοχειρουργός, καθηγητής Paul Sergeant.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του «Ερρίκος Ντυνάν» επιστημονική ημερίδα με περισσότερους από 30 εισηγητές και η επιστημονική συνάντηση θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου με την παρουσίαση του λευκώματος «Νίκες Καρδιάς» – Η Ελληνική Καρδιοχειρουργική και οι πρωταγωνιστές της.

Στο πολυτελές λεύκωμα, που φέρει την σφραγίδα του Σωτήρη Πράπα, καταγράφεται το σύνολο των πεπραγμένων της Ελληνικής Καρδιοχειρουργικής από το 1949 έως το 2013, ενώ περιέχονται σειρά ιστορικών φωτογραφιών και περί τις 250 πρωτότυπες συνεντεύξεις του συνόλου των πρωταγωνιστών της ειδικότητας από την έναρξή της έως σήμερα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons