Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από το κρυολόγημα

piretos.jpg

Μπορεί ο χειμώνας να φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από έλκηθρα και χιόνια, προαναγγέλλει όμως επίσης το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη της εποχής.
Δύο παιδίατροι από τη Νέα Υόρκη η Δρ Naline Lai και ο Δρ Julie Kardos μας δίνουν συμβουλές για να αποφύγουμε την γρίπη του χειμώνα και να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

Πλύνετε τα χέρια!

Πλύνετε καλά τα χεράκια του παιδιού σας με δροσερό νερό πριν από το φαγητό, μετά το παιχνίδι, μετά το φύσημα της μύτης ή το φτέρνισμα και αφού έχετε πετάξει ένα χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο. Μπορείτε επίσης να τρίψετε τα χεράκια του σε ζεστό νερό με σαπούνι για 20 περίπου δευτερόλεπτα. Παράλληλα μπορείτε να τραγουδάτε ένα μικρό αγαπημένο παιδικό τραγουδάκι για να φανεί διασκεδαστικό στο παιδάκι σας. Ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό.

Αποφύγετε την κοινή χρήση σερβίτσιων

Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό, ακόμη και μέσα στην ίδια σας την οικογένεια. Αναπόφευκτα τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας σας θα πιούνε κάποια στιγμή από την αγαπημένη σας κούπα που έχετε εδώ και χρόνια  και θα αρχίζουν να παραπονιούνται για πονόλαιμο μετά. Προσπαθήστε λοιπόν να το αποφύγετε. Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα δικά τους σερβίτσια. Ακόμα και όταν σερβίρετε φαγητό για τα παιδιά και τους φίλους τους, αποφύγετε το κοινό μπολ. Μη βάζετε για παράδειγμα όλα τα ποπ-κορν σε ένα μπολ για κοινή χρήση. Αντ “αυτού, βάλτε τα σε μεμονωμένα μπολάκια.. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες της εξάπλωσης των μικροβίων.

Κρατήστε αποστάσεις

Αν κοιμάστε καμιά φορά μαζί δεν χρειάζεται να «κολλάτε» πάνω στα παιδιά σας. Ομοίως κι όταν βλέπετε ταινία ή παίζετε γενικότερα. Μπορείτε να το πείτε και στα ίδια τα παιδιά, ότι αν η μύτη σας είναι αρκετά κοντά με τη δική τους, τότε τα μικρόβια κάνουν πάρτι και ενδεχομένως να αρρωστήσει κάποιος. Συμβουλέψτε τους να κάνουν το ίδιο και στο σχολείο με τους φίλους τους.

Καλύψτε τον βήχα με τον βραχίονα

Διδάξτε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Ο βήχας και το φτέρνισμα καλύπτονται από την καμπύλη του βραχίονά και όχι με την παλάμη του χεριού μας.

Αποφύγετε την πολυκοσμία

Ειδικά σε μέρη όπως οι παιδότοποι όπου τα παιχνίδια τα έχουν αγγίξει χιλιάδες παιδιά είναι πολύ δύσκολο το χειμώνα να γλιτώσετε την γρίπη. Αν πρέπει να πάτε οπωσδήποτε, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι τα παιδιά σας έχουν πλύνει πολύ καλά τα χεράκια τους μετά.

Άσκηση

Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Προτιμήστε να παίζετε έξω με τα παιδιά σας παρά σε εσωτερικούς χώρους. Παίζοντας έξω στο κρύο χειμωνιάτικο αέρα αποφεύγετε τα μικρόβια που υπάρχουν σε όλους τους κλειστούς χώρους και αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο με τη ζέστη.

Όχι κοινή πετσέτα στο μπάνιο

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε τα χέρια σας παρά τις κοινή για όλους πετσέτα του μπάνιου.

Σωστή διατροφή και ύπνος

Βεβαιωθείτε ότι εσείς και τα παιδιά σας κοιμάστε αρκετά και τρώτε φαγητά πλούσια σε θρεπτικές τροφές για να εξασφαλίσετε ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή: baby.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons