Το κινητό βλάπτει σοβαρά τη σχέση

woman-on-.medium.jpg

Αν και τα αποτελέσματα της εξάρτησης από το κινητό τηλέφωνο και τους διαδικτυακούς μας φίλους είναι λίγο πολύ γνωστά, νέα έρευνα έρχεται να δείξει πως το κινητό και η συνεχής ενασχόληση με αυτό βλάπτει σοβαρά κάθε ρομαντική σχέση ενώ δεν είναι απίθανο να οδηγήσει και στην εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Baylor διεξήγαγαν δύο ξεχωριστές μελέτες σε περίπου 500 ενήλικες Αμερικανούς, προκειμένου να αναλύσουν τις επιπτώσεις σε μία σχέση κατά την οποία ο ένας εκ των δύο κοιτάζει συνεχώς το κινητό του αντί του έτερού του ήμισυ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνα, όταν κάποιος ή ακόμα χειρότερα και οι δύο σύντροφοι είναι απασχολημένοι με το κινητό τους δημιουργείται αναταραχή που καταλήγει σε χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης. Από το ντόμινο αυτό των συνεπειών μάλιστα οι επιστήμονες εξήγαγαν το συμπέρασμα πως ο χρήστης μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στην κατάθλιψη.

Οι ερευνητές μέτρησαν την έλλειψη προσοχής προς τον σύντροφο του κάθε ζευγαριού μέσα από δηλώσεις των ζευγαριών όπως «ο σύντροφός μου έχει το κινητό του στο χέρι όταν καθόμαστε μαζί» και «αν υπάρχει ένα κενό στη συζήτησή μας, ο/η σύντροφός μου θα κοιτάξει το κινητό του/της».

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 46% από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ένιωθαν εκτοπισμένοι από το κινητό του άλλου τους μισού και το 23% ανέφερε ότι εξαιτίας του δημιουργείται πρόβλημα στη σχέση. Μάλιστα περισσότερο από το 36% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι ένιωθαν σαν να έχουν κατάθλιψη τουλάχιστον μία φορά, κάποια στιγμή.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Computers in Human Behavior, τονίζει πως η υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, ακόμα και άθελά της, μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής αποδεικνύοντας πως την ίδια στιγμή που χαρακτηρίζονται ως εργαλείο επικοινωνίας μπορούν να αποτελέσουν κι ένα μεγάλο εμπόδιο για την επίτευξή της.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας μερικές χρηστικές συμβουλές για επιτυχημένη συντροφικότητα είναι οι παρακάτω

Φροντίστε να έχετε χρόνο εκτός οθόνης και κάνετε εναλλακτικές επιλογές για ποιοτική αξιοποίησή του Μην κοιτάζετε τα email σας μετά την δουλειά Αφήστε το κινητό στην άκρη τουλάχιστον μισή ώρα πριν κοιμηθείτε Κλείστε τις ειδοποιήσεις. Κάθε ειδοποίηση είναι σίγουρα πειρασμός


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons