Δεν βρίσκουν φάρμακα στο ΑΧΕΠΑ οι οροθετικοί

untitled.medium.jpg

Ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στο φαρμακείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, επισημαίνουν -με ανακοίνωσή τους- οι οροθετικοί της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Σύλλογο HOMOphonia Thessaloniki Pride, οι ελλείψεις στο νοσοκομείο, όπου και λειτουργεί η αντίστοιχη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, καταγράφονται από το καλοκαίρι όλο και συχνότερα.

Για τον λόγο αυτό, αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε τόσο με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, οι οποίοι επέδειξαν κατανόηση και αναγνώρισαν το πρόβλημα, ενώ προέβησαν σε παροδικές ενέργειες, οι οποίες έδωσαν προσωρινή λύση.

Ως παράδειγμα αναφέρουν τη χορήγηση ακόμη και ημερήσιων δόσεων αντιρετροϊκών στους οροθετικούς. Ο Σύλλογος επισημαίνει τους ενδεχόμενους κινδύνους από τη διακοπή λήψης της συγκεκριμένης θεραπείας και σχολιάζει ότι η παραπάνω μονάδα είναι η μοναδική που υπάρχει για την κάλυψη της γεωγραφικής περιοχής που περιλαμβάνει τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία σε σύγκριση με την Αθήνα, που διαθέτει 11 παρόμοιες μονάδες.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, αναφέρει ότι «η ανησυχία των ανθρώπων αυτών είναι δικαιολογημένη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει κάποιος να ανησυχεί καθώς πλέον τα πράγματα έχουν μπει σε μια κανονική διαδικασία και τις επόμενες μέρες θα καλυφθεί η έλλειψη που διαφαίνεται».

Προηγήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, η σχετική επιχορήγηση από πλευράς υπουργείου προς όλα τα νοσοκομεία και το ΑΧΕΠΑ μέσω της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, «συνεπώς τα φάρμακα είναι εξασφαλισμένα για τουλάχιστον 1,5 με δύο μήνες».

Εξηγώντας το μέγεθος των σχετικών αναγκών, ο κ. Παντελιάδης σχολιάζει ότι κάθε χρόνο χρειάζονται 8,5 ευρώ για την προμήθεια των αντιρετροϊκών φαρμάκων από το ΑΧΕΠΑ, ενώ καλύπτονται 1300 οροθετικοί ασθενείς, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς, δημιουργώντας ένα κοστολόγιο απρόβλεπτο και μη προϋπολογίσιμο.

«Για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίλυση του ζητήματος έχουν γίνει κινήσεις από την πλευρά μας. Το θέμα έχει τεθεί εις γνώση του υπουργείου Υγείας, αλλά είναι γνωστό ότι όλες οι χρηματοδοτήσεις εξαρτώνται τελικά από το υπουργείο Οικονομικών» προσθέτει.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons