Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντρική τριχόπτωση

them2.jpg

Περίπου το 85% των ανδρών  παρατηρούν μια αραίωση στα μαλλιά τους μετά την ηλικία  των 50, ενώ μερικοί άνδρες αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους ακόμα και στην δεκαετία των 20.

Ποιοι είναι όμως οι μύθοι γύρω από την τριχόπτωση;

Μήπως το καπελάκι  του μπέιζμπολ είναι η αιτία της φαλάκρας; Όχι. Το παιχνίδι με τα δάχτυλα στα μαλλιά; Ούτε. Δεν ευθύνονται επίσης οι χτένες, οι βούρτσες και τα προϊόντα styling. Απλά αποφύγετε το πολύ δυνατό βούρτσισμα.

Μπορεί το κάπνισμα να ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών;

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα και η τριχόπτωση συσχετίζονται. Αν λοιπόν χρειάζεστε έναν ακόμη λόγο για να κόψετε το κάπνισμα, προσθέστε την πρόωρη απώλεια μαλλιών στη λίστα σας.

Τι φανερώνει η τριχόπτωση για την υγεία;

Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η φυσική απώλεια μαλλιών δεν σηματοδοτεί κάποιο ιατρικό πρόβλημα και δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Το μόνο που ενδεχομένως επηρεάζει είναι την εξωτερική εμφάνιση και τις πρώτες εντυπώσεις που σχηματίζει κανείς. Επιπλέον η φαλάκρα προσδίδει χρόνια.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

To 95% των περιπτώσεων τριχόπτωσης οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες.  Το γονίδιο μάλιστα μπορεί να προέλθει και από τους δύο γονείς. Σε άλλες περιπτώσεις ευθύνονται, ορισμένα φάρμακα, η υπερβολική πρόσληψη της βιταμίνη Α, ή η ελάχιστη πρόσληψη πρωτεΐνης που μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Φυσικά δραματικό ρόλο παίζουν το άγχος και το στρες.

Τι μέτρα πρόληψης μπορείτε να πάρετε;

Η πρόληψη είναι πιο εύκολη από την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Αν θέλετε να δοκιμάσετε διάφορες θεραπείες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα , κάντε το αλλά να είστε προσεκτικοί. Τα περισσότερα προϊόντα – θαύματα είναι «ψεύτικα». Σε περίπτωση αμφιβολίας, εμπιστευτείτε τον δερματολόγο σας.

Υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη θεραπεία;

Η Μινοξιδίλη είναι η μοναδική συνιστώμενη τοπική θεραπεία ανάπτυξης νέας τριχοφυΐας για άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με τα S3 guidelinesτου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Δερματολογίας (2011).

Πρόκειται για μια δραστική ουσία σε θεραπευτική αγωγή, που αναστέλλει την επέκταση της τριχόπτωσης και διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών σε άτομα που εμφανίζουν αυτή την πάθηση. Στην Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης των ασθενών καθώς 6 στους 10 το εμπιστεύονται!

Εφαρμόζεται εύκολα, στεγνώνει και απορροφάται γρήγορα, δεν λαδώνει τα μαλλιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προϊόντα styling. Τα αποτελέσματα της θεραπείας παρουσιάζονται μετά από 4 μήνες με χρήση δύο φορές την ημέρα.

Υπάρχει κάποιο χάπι για την τριχόπτωση;

Εκτός από τη μινοξιδίλη, η δεύτερη ουσία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη θεραπεία τριχόπτωσης είναι η φιναστερίδη.

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας τριχόπτωσης είναι εντυπωσιακά, καθώς επιβραδύνει σημαντικά την απώλεια των μαλλιών και αποκαθιστά τα χαμένα μαλλιά ως έναν βαθμό. Οι έγκυες γυναίκες ωστόσο δεν πρέπει να παίρνουν το χάπι διότι μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο.

Δείτε το θετικά

Σε κάθε περίπτωση, τα μαλλιά δεν κάνουν τον άνθρωπο. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλα τα θετικά χαρακτηριστικά ή ασχοληθείτε με όσα είναι στο χέρι σας και εξαρτώνται αποκλειστικά από εσάς, όπως είναι το σώμα για παράδειγμα. Εάν χρειάζεστε κάτι να σας τονώσει το ηθικό σκεφτείτε άντρες όπως είναι ο Ed Harris, o Bruce Willis, o Michael Jordan ή ο πρίγκιπας William, που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει την αυτοπεποίθηση.  Άλλωστε έχετε χάσει τα μαλλιά σας, όχι την γοητεία σας!


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons