Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

DIAITA-656x410.jpg

Νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Harvard, δείχνει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συνδέεται αντιστρόφως ανάλογα με την μεταβολή του σωματικού βάρους, ενώ παράλληλα, φαίνεται ότι ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών πιθανόν να υπερτερούν όσον αφορά στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό PLOS Medicine, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα που αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειες και το σωματικό βάρος 133.468 ανδρών και γυναικών, τους οποίους παρακολούθησαν για διάστημα 24 ετών.

Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψιν τις μεταβολές σε άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως οι συνήθειες καπνίσματος και τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, η κατανάλωση κάθε επιπλέον μερίδας φρούτων και λαχανικών βρέθηκε να συνδέεται με μείωση του σωματικού βάρους κατά 0,24 και 0,11 κιλά αντίστοιχα, σε διάστημα τετραετίας.

Επιπλέον, από την ομάδα των φρούτων, η κατανάλωση μήλων, αχλαδιών και διάφορων μούρων φάνηκε να σχετίζεται με μεγαλύτερη μείωση του σωματικού βάρους, ενώ στην κατηγορία των λαχανικών, μόνο τα μη αμυλούχα βρέθηκαν να σχετίζονται με χαμηλότερο σωματικό βάρος, και ειδικότερα τα κραμβοειδή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Αντίθετα, η κατανάλωση αμυλούχων λαχανικών όπως η πατάτα, ο αρακάς και το καλαμπόκι, φάνηκε να συνδέεται με αύξηση του βάρους.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και τα ευρήματα της μελέτης δε επιτρέπουν την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, εντούτοις φαίνεται ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε ενδεχομένως να διευκολύνει τη μακροχρόνια διαχείριση του σωματικού βάρους.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons