Γιατί οι χορτοφάγοι τρώνε κρέας όταν μεθούν

bwwxqz3b.jpg

Πόσο κρέας καταναλώνει ένας μέσος χορτοφάγος; Αν και εξ ορισμού, οι χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας, αυτό το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν άκυρο και φυσικά η απάντηση θα ήταν «καθόλου». Αυτή η ερώτηση κάθε άλλο όμως παρά ρητορική είναι, καθώς η σωστή απάντηση είναι περίπου 83,2 γραμμάρια κρέατος, σχεδόν όσο μια συνηθισμένη μερίδα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το thedailybeast, το ένα τρίτο των χορτοφάγων καταναλώνει το «αμαρτωλό» κρέας όταν βρίσκεται σε κατάσταση μέθης. Όπως σημειώνουν τα στοιχεία, έρευνα που διεξήγαγε το αντίστοιχο υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ πριν από χρόνια, ο μέσος χορτοφάγος στην Αμερική τρώει μια μερίδα κρέατος την ημέρα! Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 10.000 Αμερικανοί, οι οποίοι κατέγραφαν ό,τι έτρωγαν για πάνω από δυο ξεχωριστές και μη συνεχόμενες περιόδους 24 ωρών. Όπως αποδείχθηκε, οι χορτοφάγοι πράγματι καταναλώνουν κρέας. Αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά, έδειξε ότι το 60% των εκεί χορτοφάγων βάζουν κοτόπουλο στο πιάτο τους και άλλο είδος κρέατος περίπου το 32%.

Όπως υποδηλώνει μια άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική εταιρεία VoucherCodesPro, οι χορτοφάγοι τρώνε κρέας ενώ είναι μεθυσμένοι – δεν έχει ωστόσο δημοσιοποιηθεί η μέθοδος διεξαγωγής της έρευνας ή κάποια σχετική λεπτομέρεια, οπότε τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάζονται με σκεπτικισμό.

Ασχέτως από το αν οι παραπάνω έρευνες είναι ακριβείς, εγείρονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ερωτήματα, στα οποία δίνει μια κάποια εξήγηση ο καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας, Hank Rothgerber: «Ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που αθετούν την διατροφική τους υπόσχεση, είναι αυτοί που το κάνουν καθαρά για λόγους υγείας. Στην άλλη όχθη, οι χορτοφάγοι που έχουν ηθικούς φραγμούς έχουν ακλόνητους λόγους για να αποφεύγουν το κρέας και είναι απόλυτα δεσμευμένοι σε αυτή τη πίστη».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons