Βλεφαροπλαστική για ανανεωμένο και ξεκούραστο Βλέμμα

giannas-735x459.jpg

Η βλεφαροπλαστική είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής. Βελτιώνει την εμφάνιση των άνω και των κάτω βλεφάρων, ενώ δίνει μια ανανεωμένη, νεανική εμφάνιση στην περιοχή γύρω από τα μάτια, και ταυτόχρονα μας κάνει να φαινόμαστε ξεκούραστοι.

Χαλαρωμένα και πεσμένα βλέφαρα μας κάνουν να φαινόμαστε γερασμένοι και μερικές φορές εμποδίζουν την όραση.

Τα στάδια της επέμβασης

Ανάλογα με τις ανάγκες μπορούμε να χειρουργήσουμε μόνο τα άνω βλέφαρα ή και τα κάτω μαζί. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή με μέθη εάν κριθεί απαραίτητο. Στα άνω βλέφαρα ζωγραφίζουμε πρώτα την τομή κατά μήκος των πτυχών και ρυτίδων με στόχο να παραμείνουν αόρατες μετεγχειρητικά.

Αφού γίνει η τομή το παραπανίσιο δέρμα και ο χαλαρωμένος μυς αφαιρείται. Πηγαίνοντας πιο βαθιά αφαιρούμε ή επανατοποθετούμε το παραπανίσιο λίπος . Στη συνέχεια με πολύ λεπτά ράμματα κλείνουμε το τραύμα.

Στα κάτω βλέφαρα , η τομή γίνεται ακριβώς κάτω και κατά μήκος των βλεφαρίδων με μια μικρή επέκταση 1εκ. στις πλαγιές ρυτίδες της περιοχής. Το παραπανίσιο λίπος αφαιρείται ή επανατοποθετείται σε κατάλληλη θέση ώστε να δώσει στην περιοχή μια ανανεωμένη νεανική όψη.

Εάν επιθυμούμε μπορούμε μέσα από την ίδια τομή να προχωρήσουμε και σε ανόρθωση -ανανέωση του μέσου τριτημορίου του προσώπου (mid-face lift). Σε περιπτώσεις που τα κάτω βλέφαρα έχουν μόνο παραπάνω λίπος και το δέρμα παραμένει σε καλή κατάσταση είναι δυνατόν η επέμβαση να γίνει με εσωτερική τομή μέσω του επιπεφυκότα. Σε κάθε περίπτωση τα ράμματα που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λεπτά και οι τομές δεν φαίνονται μετά από μερικές εβδομάδες.

Τι θα πρέπει να προσέξετε μετά το χειρουργείο

Αμέσως μετά το χειρουργείο θα έχετε μικρές στηρικτικές ταινίες στα βλέφαρα αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα να βλέπετε. Λίγο πρήξιμο και μελάνιασμα είναι αναμενόμενο ,όταν χειρουργήσουμε και τα κάτω βλέφαρα, το οποίο περιορίζεται με τη χρήση ψυχρών επιθεμάτων για 24 ώρες.  Μπορείτε να πάτε σπίτι σας 2-3 ώρες μετά την επέμβαση, με οδηγίες για το τι μπορείτε να κάνετε την 1η εβδομάδα. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 6 ημέρες και επανερχόμαστε σε πλήρη δραστηριότητα μετά από δύο εβδομάδες.

Υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών;

Οι κίνδυνοι και πιθανές επιπλοκές της βλεφαροπλαστικής είναι σχετικά λίγοι στα σωστά χέρια. Έχουν να κάνουν με καθυστέρηση επούλωσης ή και με υπερβολική αφαίρεση λίπους ή δέρματος.

Σε γενικές γραμμές, η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που βελτιώνει και ανανεώνει πολύ σημαντικά την εμφάνιση του προσώπου βελτιώνοντας τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης γύρω από τα μάτια.

Δείτε εδώ περιστατικά βλεφαροπλαστικής που έχουμε κάνει.

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός (http://ift.tt/1LZoFdD), τηλ. Επικοινωνίας 210 89 43 033


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons