Λουκέτο διαρκείας στα φαρμακεία

2395910.jpg

Σε λουκέτο διαρκείας οδηγούνται οι φαρμακοποιοί μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στην υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται και αφορά -μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, προαναγγέλλοντας συνέχιση των κινητοποιήσεων διαρκείας. Όπως τονίζουν, εάν η υπουργική απόφαση δίνει τελικώς τη δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία και μη φαρμακοποιοί τότε κινδυνεύει η φαρμακευτική περίθαλψη.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς είναι η δήλωση που έκανε στο ΑΜΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος. «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αμαχητί να υποστηρίζει τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο την εξαθλίωση των φαρμακείων και την περίθαλψη» είπε χαρακτηριστικά.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας

Με αφορμή την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας και μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με εκπροσώπους των φαρμακοποιών, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνεχίζεται με στόχο τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη.

Στο πλευρό των φαρμακοποιών και οι φαρμακαποθηκάριοι

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων παρακολουθεί με ψυχραιμία και αγωνία τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει ότι πάγια θέση του συλλόγου ήταν και παραμένει ότι το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα του επαγγέλματος δεν θα προσφέρει τίποτα στην κοινωνία. «Τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των Ελλήνων φαρμακοποιών».

Επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε διατάραξη του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αφενός εφαλτήριο για τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου και αφετέρου προθάλαμο για τον ήδη συντελούμενο αφελληνισμό της παραγωγής και διανομής φαρμάκων στη χώρα μας. «Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων φαρμακοποιών» καταλήγει η ανακοίνωση των φαρμακαποθηκάριων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons