Εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

euagel4.medium.jpg

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», διαμαρτυρόμενοι για τα «οξυμένα προβλήματα» των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών. Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων παρατηρείται παντελής έλλειψη ειδικευομένων σε ορισμένα τμήματα, «αυξημένη νοσηρότητα στους νέους γιατρούς, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας που οδηγεί μερικούς ακόμα και σε παραίτηση», ενώ δεν τους χορηγούνται ρεπό εφημέρευσης και αδειών.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών. Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου θα προχωρήσει σε στάση εργασίας, από τις 13:00 έως την λήξη της πρωινής βάρδιας, και παράσταση στο υπουργείο Υγείας στις 14:00, με αίτημα να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.), να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο νοσοκομείο εργάζονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό), και όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα -δηλ. από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου- «λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται, ενώ καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου».

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» αποφάσισαν επίσης να «μπλοκάρουν» τα ταμεία του νοσοκομείου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου -ημέρα γενικής εφημερίας- στις 14:30, ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους, ενώ την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, θα συγκεντρωθούν στις 08:00 το πρωί στα επείγοντα για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων του Νοσοκομείου, που όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων «καθημερινά επιδεινώνονται», όπως η έλλειψη χρηματοδότησης, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, «η οποία μετατρέπει το νοσοκομείο σ’ ένα απέραντο κέντρο υγείας κι αναιρεί τις δυνατότητες να παίξει τον ρόλο του», η μη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό, οι περικοπές και οι καθυστερήσεις στην καταβολή εφημεριών -εξαιρέσιμων- υπερωριακής απασχόλησης. Το Σωματείο αναφέρεται ακόμη στο τεράστιο ζήτημα που έχουν οι εργολαβικοί εργάτες «οι οποίοι είναι απλήρωτοι για μήνες».

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, προβάλλοντας τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons