Ανθεκτικοί οι οργανισμοί στα αντιβιοτικά

fim.medium.jpg

Μια νέα μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αποκαλύπτει την αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά, που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ή σε χημειοθεραπεία.

Σχεδόν οι μισές μετεγχειρητικές λοιμώξεις στις ΗΠΑ και πάνω από το ένα τέταρτο των λοιμώξεων έπειτα από χημειοθεραπεία προκαλούνται από ανθεκτικούς στα κοινά αντιβιοτικά οργανισμούς, διαπίστωσε ομάδα επιστημόνων από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει το BBC, 120.000 μετεγχειρητικές λοιμώξεις και 6.300 θάνατοι κάθε χρόνο ενδεχομένως να οφείλονται στην κατά 30% μείωση της αποτελεσματικότητας των αντιβιοτικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

Περισσότερο απειλείται η ζωή ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο, πασχόντων από λευχαιμία που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ασθενών που υποβάλλονται σε αρθροπλαστική ισχίου.

«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εκτιμά τις επιπτώσεις της αντίστασης στα αντιβιοτικά σε ένα ευρύ φάσμα ιδρυμάτων στις ΗΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ραμανάν Λαξμιναραγιάν, διεθυντής του Κέντρου για την Δυναμική των Ασθενειών, την Οικονομία και την Πολιτική της Ουάσινγκτον.

«Πολλές κοινές χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες για διάφορες μορφές καρκίνου θα είναι σχεδόν αδύνατες αν δεν αντιμετωπιστεί επειγόντως η αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά».

Τα αντιβιοτικά χορηγούνται κατά κανόνα ως προληπτικό μέτρο σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις και σε θεραπεία για τον καρκίνο για να αποφευχθεί κάποια λοίμωξη. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η αντίσταση στα κοινώς συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Η έρευνα είναι η πρώτη που μελετά το μέγεθος της αντίστασης των αντιβιοτικών που χορηγούνται προληπτικά. Η επιστημονική ομάδα υπό τον Λαξμιναραγιάν εξέτασε στοιχεία από κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το 1968 ως το 2011. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 39% των λοιμώξεων έπειτα από καισαρικές τομές και το 50% των λοιμώξεων έπειτα από βιοψία του προστάτη προκλήθηκαν από οργανισμούς ανθεκτικούς στα κοινά αντιβιοτικά.

Σε σχόλιό του που επίσης δημοσιεύεται στην Lancet, ο Τζόσουα Γουλφ του Ερευνητικού Νοσοκομείου Παίδων Saint Jude στο Μέμφις δήλωσε ότι η μελέτη «περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο οι ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν ή να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, δεν θα μπορούν πλέον να προστατεύονται από απειλητικές για τη ζωή τους λοιμώξεις μέσω θεραπείας με αντιβιοτικά».

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons