Η Κροατία επέτρεψε τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους

marixouana.medium.jpg

Η Κροατία ενέκρινε την ιατρική χρήση της μαριχουάνας θέτοντας σήμερα σε ισχύ έναν κανονισμό του υπουργείου Υγείας ο οποίος επιτρέπει την πώληση προϊόντων και φαρμάκων με βάση το ναρκωτικό αυτό σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.

Αυτά τα προϊόντα και τα φάρμακα που περιέχουν τετραϋδροκανναβινόλη (THC) –η κύρια ψυχοδραστική ουσία της μαριχουάνας–, θα μπορούν πλέον να συνταγογραφούνται από γιατρούς, βάσει γνωμοδοτήσεων από πολλούς ειδικούς, σε ασθενείς που πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η επιληψία και το AIDS.

Στη βάση αυτής της κανονιστικής ρύθμισης, η διάρκεια της συνταγής δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες και η συνταγογραφούμενη ποσότητα δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 7,5 γραμμάρια.

Οι συζητήσεις για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για θεραπευτικούς λόγους εντάθηκαν πέρυσι μετά τη σύλληψη ενός άνδρα από τη Ριέκα (βορειοδυτική Κροατία) που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και καλλιεργούσε κάνναβη στον κήπο του.

Ο άνδρας αυτός, στην κατοικία του οποίου η αστυνομία κατέσχεσε 20 κιλά μαριχουάνας, υποστήριξε πως την χρησιμοποιούσε για να παράγει λάδι κάνναβης, ένα προϊόν που τον βοηθούσε να μετριάζει τα συμπτώματα της νόσου του.

Η περίπτωσή του ενθάρρυνε ενώσεις ασθενών και γιατρών να μιλήσουν δημόσια για τη χρήση για ιατρικούς σκοπούς προϊόντων με βάση την κάνναβη.

Το υπουργείο Υγείας δημιούργησε μια επιτροπή στην οποία ανατέθηκε να εξετάσει το θέμα και η οποία συνέστησε την υιοθέτηση της κανονιστικής ρύθμισης που επιτρέπει την ιατρική χρήση της μαριχουάνας.

Μέχρι τώρα, δεν μπορούσε κάποιος να βρει λάδι κάνναβης παρά μόνο στη μαύρη αγορά, στην τιμή των 300 έως 600 ευρώ τα 10 γραμμάρια. Κατά μέσο όρο, μια τρίμηνη θεραπεία απαιτεί τη χρήση 60 γραμμαρίων λαδιού κάνναβης, σύμφωνα με τον Τύπο.

Το κροατικό υπουργείο Υγείας υπογράμμισε πως 12 από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση της μαριχουάνας για θεραπευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Στην Κροατία, η οποία έγινε μέλος της ΕΕ το 2013, η μαριχουάνα παραμένει ωστόσο παράνομη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons