Σε λειτουργία και πάλι η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

bodosakeio-656x410.jpg

Λειτουργούν και πάλι από σήμερα κανονικά η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας όπου τον τελευταίο χρόνο είχαν παρουσιαστεί προβλήματα λειτουργίας λόγω υποστελέχωσης. Η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης για θέματα υγείας γενικότερα στη Δυτική Μακεδονία.

«Λόγω έλλειψης παιδιάτρου η παιδιατρική κλινική στο Μποδοσάκειο δεν εφημέρευε, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και τη μαιευτική κλινική. Το πρόβλημα όμως δεν σταμάτησε εκεί, μεταφέρθηκε και στο Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα καθώς οι φοιτητές δεν μπορούσαν να κάνουν τα απαραίτητα εργαστήρια στο Μποδοσάκειο» εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Καρυπίδης. Διευκρινίζει δε ότι μετά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας και του ιδίου προσωπικά, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των άμεσων αναγκών της περιοχής, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με τη μεταφορά ενός παιδιάτρου από το προσωπικό ενός Κέντρου Υγείας της περιοχής προς το Μποδοσάκειο. Επιπλέον, όπως διευκρίνισε και ο κ. Γιαννακίδης, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης επικουρικών γιατρών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

«Λόγω υποστελέχωσης των νοσοκομείων, εδώ και περίπου ένα χρόνο η παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου στην Πτολεμαΐδα λειτουργούσε για 15 μέρες επί 24ώρου βάσεως και για το υπόλοιπο 15νθήμερο λειτουργούσε η αντίστοιχη κλινική στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης» σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ανέφερε, μάλιστα, ότι και οι παιδίατροι των κλινικών υπερέβαλαν εαυτόν για όλο το παραπάνω διάστημα κάνοντας εφημερίες για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται.

Επιπλέον, οι κύριοι Καρυπίδης και Γιαννακίδης γνωστοποίησαν, στη συνέντευξη Τύπου, την πρόσληψη 34 επικουρικών γιατρών για όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, τη διεκδίκηση της αναβάθμισης του πολυδύναμου ιατρείου Λευκώνα Πρεσπών, τη στελέχωση με δύο γιατρούς του περιφερειακού ιατρείου στις φυλακές Γρεβενών όπου υπάρχουν 800 κρατούμενοι, την έναρξη λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, μετά την τελική έγκριση που αναμένεται από κλιμάκιο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και τη δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ με βάση τη Δυτική Μακεδονία.

Ενημέρωση έγινε και για την εξέλιξη του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, την ολοκλήρωση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών αλλά και την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για την ανανέωση των αδειών οδήγησης για οδηγούς ηλικίας άνω των ογδόντα ετών, η οποία είχε να συνεδριάσει από το 2010.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons