Έρχεται το ασθενοφόρο του μέλλοντος

606x340_314304.jpg

Κάθε χρόνο τα ασθενοφόρα σώζουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, υπολογίζεται ότι οι μισοί από τους ασθενείς θα μπορούν να λάβουν επαρκείς πρώτες βοήθειες, χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Για τον λόγο αυτό η ΕΕ τρέχει ένα πρόγραμμα με τίτλο «Το έξυπνο ασθενοφόρο» που σκοπό έχει να καταφθάνει τάχιστα στο σημείο και να σώζει ζωές.

Οι επιστήμονες εκτιμούν, ότι πολύ σύντομα, θα είναι εφικτό να γίνεται διάγνωση σε πρώιμο στάδιο, αυτό που είναι γνωστό ως «χρυσή ώρα» και είναι καθοριστική για την τύχη του ασθενούς.

«Το ασθενοφόρο θα είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα, οπότε θα δίνεται η δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό που επιβαίνει σε αυτό να δουλεύουν ουσιαστικά σε ένα μικρό νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της διάγνωσης που θα γίνεται θα είναι ακριβής τόσο ώστε ο ασθενής να μην χρειάζεται να μεταβαίνει στο νοσοκομείο¬ εξηγεί στο Euronews ο Ντέκλαν Χενεγκαν, εκδότης του περιοδικού Ambulance Today.

Το ασθενοφόρο του αύριο θα έχει την δυνατότητα να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες, υποστηρίζοντας τους νοσηλευτές στην διαδικασία της λήψης κρίσιμων αποφάσεων. Η δυνατότητα αυτή θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη με το πέρασμα του χρόνου.  Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που στόχο έχει να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στις χώρες της ΕΕ.

Η λειτουργία των ασθενοφόρων παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, κυρίως γιατί το παραϊατρικό προσωπικό πρέπει να προσφέρει βοήθεια στους ασθενείς την ώρα που είναι εν κινήσει. «Δεν είναι το ιδανικό να φροντίζεις ένα ασθενή εδώ, όμως εάν τα εργαλεία και τα αντικείμενα που χρειάζεσαι είναι εύκολα στην πρόσβαση τότε αυτό αλλάζει. Η άλλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε από την πλευρά του ασθενούς που είναι στο αυτοκίνητο. Οπότε όπως καταλαβαίνετε εάν ο ασθενής για παράδειγμα κάνει εμετό, είναι δύσκολο» τόνισε η νοσηλεύτρια Ελέιν Παρί.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons