Χωρίς γιατρούς η Παιδιατρική του νοσοκομείου στη Λαμία

546765654654.medium.jpg

Σταμάτησε ήδη τις εφημερίες της η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Λαμίας λόγω έλλειψης γιατρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, τα περιστατικά τις μέρες που δεν θα εφημερεύει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου θα μεταφέρονται είτε στη Λάρισα είτε στην Άμφισσα, ενώ η έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο της Λαμίας επιδρά και στη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής, της οποίας η λειτουργία είναι σε οριακό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι ελλείψεις εντοπίζονται από πέρσι, και μέχρι τώρα η κατάσταση αντιμετωπίζονταν με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία. Μάλιστα, για να καλυφθούν οι εφημερίες το τελευταίο δίμηνο μετακινήθηκαν συνολικά 18 παιδίατροι από διάφορα νοσοκομεία που εκτελούσαν εφημερίες στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Το πρόβλημα στη Λαμία δημιουργήθηκε όταν μία παιδίατρος, με απόφαση του υπουργείου, μετακινήθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Αμέσως μετά παραιτήθηκε ακόμη ένας παιδίατρος για να πάει σε άλλο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες με τις συνεχείς εφημερίες ήταν εκτός ανθρωπίνων ορίων, με συνέπεια να μην υπάρχει ειδικευμένος παιδίατρος παρά μόνο ένας που μέχρι τώρα και για ένα δεκαπενθήμερο ήταν συνεχώς εφημερία.

Υποσχέσεις που υπήρχαν για τοποθέτηση επικουρικού παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Λαμίας και που είχαν δοθεί από τον περασμένο Μάιο, δεν επιβεβαιώθηκαν παρά τις εκκλήσεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, και η διοίκηση πήρε την απόφαση να καταργήσει τις εφημερίες ορισμένων ημερών μέχρι το τέλος του μήνα, πράγμα το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα αν βεβαίως μέχρι τότε δεν υπάρξουν τοποθετήσεις ειδικευμένων παιδιάτρων.

Το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο νοσοκομείο της Λαμίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού το μεγαλύτερο μέρος των κλινικών και των εργαστηρίων λειτουργούν με επικουρικούς γιατρούς οι οποίοι φτάνουν ήδη τους 15. Τα προβλήματα αρχίζουν και γίνονται αξεπέραστα και στο επίπεδο της προμήθειας υλικών καθώς το νοσοκομείο παραμένει χωρίς διοικητή και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από τον περασμένο Απρίλιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων για προμήθεια υλικών παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των διαγωνισμών.

Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, που από τον περασμένο Μάρτιο αναπληρώνει τον διοικητική, έχει περιορισμένες αρμοδιότητες και δικαίωμα υπογραφής μέχρι συγκεκριμένα ποσά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons