Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από τους φυσικοθεραπευτές

fisikotherapeutis.medium.jpg

Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αφήνουν ανοιχτό οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές, καθώς, όπως αναφέρουν, ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα επιβίωσης, αφού κάθε χρόνο περίπου 250 φυσικοθεραπευτές εγκαταλείπουν την Ελλάδα, προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Οι φυσικοθεραπευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη «νοσηρή» κατάσταση της σχέσης τους με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τη «διάθεση εκ μέρους του Οργανισμού για την «αποκατάσταση της νόσου»».

Όπως σημειώνουν, ψηφίζονται νόμοι για να μην εφαρμόζονται από την πλευρά του κράτους, καθώς στον ΕΟΠΥΥ δεν φτάνουν ποτέ τα χρήματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με αποτέλεσμα τα χρέη των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ να είναι τεράστια. Εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για rebate (έκπτωση) και clawback, (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής χρημάτων λόγω υπέρβασης δαπάνης) που θα συνεχισθούν για ακόμη τρία χρόνια, επισημαίνοντας ότι ενώ εργάζονται 12 μήνες πληρώνονται μόνο για τους οκτώ. Προσθέτουν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκαθιστά τη ζημιά των 6.000.000 ευρώ που έχει προκαλέσει σε βάρος των φυσικοθεραπευτών από το 2014, ενώ δεν αποδίδονται τα χρέη των παλαιών ταμείων προς τους φυσικοθεραπευτές, με αποτέλεσμα να οφείλονται δεδουλευμένα πέντε ετών (ληξιπρόθεσμες οφειλές).

O Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά από το υπουργείο Υγείας άμεσο διάλογο για όλα τα ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι «προ των πυλών»».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons